Primarul milionar Pandele, ULTIMATUM pentru Patriarh: „Să ia atitudine, daca nu…”

Primarul milionar Pandele, ULTIMATUM pentru Patriarh: „Să ia atitudine, daca nu…”
Publicat: 06/07/2023, 20:44

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, s-a declarat nemulțumit, joi seara, într-o intervenție la România TV, în ceea ce privește presupuse atacuri asupra soției acestuia, Gabriela Firea, în dosarul „azilurilor groazei” din Voluntari.

Mai exact, Pandele a făcut referire la mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, în contextul în care acesta ar fi lansat o serie de acuzații la adresa fostului edil al Capitalei.

„Purtătorul de cuvânt al BOR a aruncat o piatră. Suntem creștini-ortocși practicanți. Nu întâmplător au apărut aceste atacuri și vor continua.

Este o regie foarte bine pusă la punct. E clar că face parte din acest angrenaj. Ar trebui ca Patriarhul Daniel să ia atitudine. Dacă nu ia, înseamnă că e de acord.

Sunt primar de șase mandate. Îi anunț că voi candida din nou. Ei nu știu cu cine se pun, numai Bunul Dumnezeu este cu noi.

Au spus atât de multe minciuni despre noi. Ceea ce face primarul Nicușor Dan, dacă făceam noi, eram de mult închiși.

Nu-mi este absolut deloc. Am stat  13 ani pe mare. Am cinci băieți și am ce să las în urmă. Mă voi lupta până la ultima picătură de sânge. Au fost dosare pe mine ca puricii pe câine.

Totul este concentrat, este o regie bine pusă la punct. Cum aș fi putut eu ca om, nu ca primar, să accept așa ceva.

Miliarde euro au plecat din București și s-au dus în alte capitale europene. Ceea ce a făcut acest individ este jaf în România. Dacă voi rămâne singurul care va trâmbița aceste adevăruri, nu mă voi speria.

Nu este numai lupta Gabrielei, este și lupta mea. Cine nu-și respectă bătrânii, nu-l iubește pe Dumnezeu”, a spus Florentin Pandele, citat de stiripesurse.ro.

Ce a transmis Bănescu

Joi, Vasile Bănescu a transmis un mesaj prin care pare să facă referire la situația din Voluntari, despre care GÂNDUL a scris în mai multe rânduri.

„Monstruoasa banalizare a răului, dezumanizare și conștiință împăcată. Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii. Când ea se manifestă în mod obscen față de bătrâni sau copii, maltratați ca și cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd.

Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă. Sa spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit «Doamne ajută», e proba supremă de cinism.

Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate. Realul creștinism e viu, agonic, pulsatil pe crucea răstignirii egoismului hrăpăreț, a egolatriei psihopatologice, a nepăsării cinice. El inspiră noblețe, care la rândul ei e milostivire, smerenie și bunătate care (ne) salvează”, a scris Bănescu.

Acesta a adăugat, ulterior, că asocierea mesajului său cu persoane anume nu este una corectă, mesajul nevizând decât acele persoane pe care instanțele le vor descoperi ca fiind vinovate.

„În urma apariției în presă a unei informații care asociază această postare cu anumite persoane concrete, care ar fi vizate critic de mesajul meu, fac precizarea că acesta vizează coabitarea cu atrocități care ne-au îngrozit pe toți doar a acelor persoane care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate. Nu a unor persoane care nu au nicio legătură cu un caz șocant și care se pot simți lezate acum de un abuz de nedreaptă asociere”, mai scrie Bănescu.

Dezvăluiri șocante din „azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

La doar câțiva kilometri de București, în județul Ilfov, peste 100 de persoane – în marea majoritate vârstnici, dar și tineri cu dizabilități – au îndurat umilințe greu de imaginat și au fost supuși unor tratamente inumane chiar de cei care ar fi trebuit să îi îngrijească. Trei centre ”de îngrijire și asistență” din Voluntari și Afumați s-au transformat, practic, în locuri de tortură și de degradare umană, iar cercetările efectuate au scos la iveală o imagine generală absolut terifiantă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și polițiștii au declanșat în 4 iulie o operațiune de amploare, percheziționâd – mai multe detalii AICI – trei centre pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități din județul Ilfov, dintre care două ale Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz” – Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, cu sediul în Afumați și Centrul de Îngrijire și Asistență, cu sediul în Voluntari – și unul care aparține societății House Grandma Anastasia`s SRL, respectiv Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice, cu sediul tot în Voluntari. Citește mai mult…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Viața la bloc. Ce sancțiuni riști dacă ai musafiri gălăgioși de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale