Probleme la înscrierea în Programul Rabla Local. Sute de utilizatori nu au putut folosi APLICAȚIA dedicată din cauza numărului foarte mare de accesări

Probleme la înscrierea în Programul Rabla Local. Sute de utilizatori nu au putut folosi APLICAȚIA dedicată din cauza numărului foarte mare de accesări
Publicat: 31/07/2023, 12:55
Actualizat: 01/08/2023, 11:24

Pentru a primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant, persoanele fizice se pot înscrie în Programul Rabla Local, care a început luni, de la ora 10:00. Cu toate acestea, din cauza numărului foarte mare de accesări, aplicația nu a mai funcționat, iar sute de utilizatori nu s-au putut înscrie.

UPDATE:

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că aplicația funcționează „în parametri normali”, în momentul actual.

„Aplicația programului funcționează în parametri normali. Până la ora 12:00, s-au înscris 4.505 persoane fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local”, a transmis AFM.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

La mai puţin de o oră de când a început înscrierea în programul Rabla Local, sute de persoane au reclamat pe pagina de Facebook a Administraţiei Fondului pentru Mediu faptul că aplicaţia nu poate fi accesată. Utilizatorii platformei au precizat că nu pot depune cererea, întrucât verificarea anti-robot nu funcţionează, iar paşii necesari nu pot fi derulaţi.

„Aplicaţie bătaie de joc. După 20 min de aşteptare în telefon au raspuns. Ca de obicei, este o problema tehnică si se va remedia curând. Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul. RUSINE”, a scris unul dintre utilizatori.

„Nu merge, este destul de suspect”, „Bătaia de joc continuă”, „O nouă lansare cu succes marca AFM”, „Să ne trezim că atunci când merge e epuizat bugetul”, se mai numără, de asemenea, printre sutele de comentarii privind aplicația.

Ulterior, Administraţia Fondului pentru Mediu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se desfăşoară într-un rimt mai lent din cauza numărului foarte mare de accesări.

„Până la ora 11 s-au înscris peste 600 de persoane fizice în cadrul programului prin intermediul aplicaţiei. Echipa IT din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu lucrează pentru funcţionarea în parametri normali ai aplicaţiei în cel mai scurt timp”, a precizat AFM.

De asemenea, AFM a menționat că persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului Rabla local începând de astăzi, 31 iulie, şi până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale (UAT), prin intermediul aplicaţiei informatice.

„Instrucţiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php. Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicaţie”, a mai spus Administraţia Fondului pentru Mediu.

Totodată, AFM a afirmat că, dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită.

Bugetul programului privind casarea autovehiculelor uzate este de 240 de milioane de lei, iar ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că 100.000 de români sunt potenţiali beneficiari.

„Proprietarii de maşini vor primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi şi poluant. Din suma de 3.000 lei, 2.400 lei sunt alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local)”, a afirmat ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a mai specificat că aproximativ 500 de primării sunt înscrise în programul Rabla Local şi că fiecare român care va aplica la program va primi 3.000 de lei în schimbul casării autovehiculului vechi.

„Lista celor aproximativ 500 de unităţi administrativ-teritoriale se află deja pe site-ul Agenţiei pentru Fondul de Mediu. Cetăţenii ar trebui, înainte de a încerca să aplice şi înainte de a se înscrie, să se asigure că unitatea administrativ-teritorială unde îşi au domiciliul este eligibilă în program.

Totodată, îmi manifest speranţa, după ce vom constata cu toţii că acest program va fi unul de succes, aşa cum e şi Rabla Clasic, cum e şi Rabla Plus şi restul primăriilor, pentru că în România avem peste 3.000 de UAT-uri, deci mai sunt încă 2.500 care în viitor ar putea să beneficieze de prevederile programului”, a declarat Mircea Fechet.

În ceea ce privește paşii care trebuie urmaţi pentru ca un cetăţean să beneficieze de acest program, Mircea Fechet a precizat: „Una dintre condiţii a fost ca procedura să fie una foarte simplă şi atunci va trebui doar să vă înregistraţi în siteul AFM-ului, asta dacă nu aţi făcut-o deja, pentru că în trecut aţi fost beneficiarul unui alt program”.

„Înregistrarea durează foarte puţin. Mai trebuie doar să domiciliaţi pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective şi, bineînţeles, să aveţi maşina pe care vreţi să scăpaţi şi discutăm aici despre aceste rable, cum le numim, între ghilimele, bineînţeles, mai vechi de 15 ani, care, odată scoase din circulaţie, nu doar că acest lucru va însemna mai puţină poluare şi mai puţine gaze cu efect de seră, dar va însemna, probabil că, odată achiziţionat un nou autoturism.

Deşi nu există această obligativitate, cu siguranţă va avea un consum şi mai mai bun de carburant. Şi cu siguranţă maşinile de ultimă generaţie sunt mult mai sigure din punct de vedere al siguranţei în trafic”, a menționat Mircea Fechet.

Sursa foto: Mediafax Foto


CITEȘTE ȘI:

Ministrul Mediului, despre programul „Rabla Local”: „Discutăm despre 100.000 de români, potenţiali BENEFICIARI” / Cum pot primi șoferii 3.000 de lei

Când începe programul RABLA Local. Șoferii pot primi 3.000 de lei fără să fie obligați să-și cumpere mașină nouă

Afacere la LIMITA legii cu maşini electrice cumpărate cu „Rabla” şi revândute. Câţi bani ies la un autoturism de 24.000 euro

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb