Profesor din județul Buzău, reținut pentru 24 de ore după o agresiune sexuală asupra unei eleve de 12 ani

Profesor din județul Buzău, reținut pentru 24 de ore după o agresiune sexuală asupra unei eleve de 12 ani
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 24/06/2021, 18:05
Actualizat: 24/06/2021, 18:07

Un profesor de biologie de la Școala Gimnazială din comuna Merei, județul Buzău, a fost reținut pentru agresiune sexuală, după ce – în data de 18 iunie, bărbatul (54 de ani), a sărutat pe gură o elevă de 12 ani, într-o sală de curs, relatează opiniabuzau.ro.

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că sesizarea se confirmă, mai ales că întâmplarea a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale școlii.

De altfel, potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Buzău, dascălul şi-a înaintat deja demisia, imediat ce anchetatorii i-au prezentat înregistrările de pe camerele de supraveghere ale şcolii.

Poliţia a fost sesizată, miercuri, de către conducerea unităţii de învăţământ, imediat ce s-a aflat despre incidentul produs în şcoală, iar în cursul zilei de joi, profesorul a fost prezentat în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de agresiune sexuală.

„Am înţeles că sunt înregistrări pe care profesorul nu le-a mai putut contesta. Acest domn a fost adus în urmă cu trei ani la şcoala Merei pentru a le oferi copiilor lecţii de dans, apoi a primit posturile de suplinitor la biologie şi educaţie fizică, anul trecut”, a precizat, primarul comunei Merei, Ştefan Chircă, citat de Adevărul.

CITEȘTE ȘI:


Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult