Programele Fundației ”Nouă ne pasă”, accesate de peste 16.000 de elevi

Programele Fundației ”Nouă ne pasă”, accesate de peste 16.000 de elevi

Peste 16.000 de elevi au trecut în anul 2022 printr-unul din programele Fundației Nouă ne pasă, cu sprijinul a peste 800 de profesori cu vocație. Programele Fundației Nouă ne pasă fac parte fie din efortul de prevenire a abandonului școlar, fie de susținere a performanței în educație. În total, bugetul alocat anul trecut acestor proiecte a depășit 12 milioane de lei.

Fundația Nouă ne pasă, care de zece ani dezvoltă și implementează programe de prevenire a abandonului școlar și de susținere a performanței în educație, a continuat și în 2022 să se adreseze unui număr tot mai mare de elevi si să atragă profesori dedicați pentru a-și atinge obiectivul, acela de a construi o societate democratică, bazată pe respect, valori umane și egalitate de șanse, educația este fundamentală.

„În 2022, aproape 30% din totalul elevilor de clasa a VIII-a care provin din sate și care au susținut Evaluarea Națională au obținut note sub 5, iar unul din patru elevi din mediul rural abandonează școala înainte de clasa a VIII-a. Prin programele noastre încercăm să ajutăm cât mai mulți copii să nu abandoneze și să rămână cât mai mult timp în școală, iar drumul este încă lung. Investiția în educație este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru copiii noștri, dar și pentru un viitor mai prosper”, a spus Tudor Vlad, președinte Fundația Nouă ne pasă.

Peste 36.000 de ore de educație remedială susținute de cei 377 de profesori din centrele Nouă ne pasă

Anul trecut, Fundația Nouă ne pasă a deschis zece noi centre tip after school prin programul Nouă ne pasă, în mediul rural, unde lipsa de resurse materiale și lipsa pregătirii școlare a părinților sunt principalele probleme care contribuie la rata mare de abandon. Acum, Fundația a ajuns la 90 de centre la care sunt înscriși 3.000 de elevi.

În anul școlar 20021-2022, acești copiii au beneficiat de peste 36.000 de ore de educație remedială susținute de cei 377 de profesori implicați în program. O masa caldă reprezintă o motivație puternică de a merge la școală pentru copiii provenind din aceste medii, astfel că prin acest program ei au primit 123.300 de mese calde.

Bugetul alocat centrelor Nouă ne pasă, în anul 2022, s-a ridicat la 7,1 milioane de lei.

Hai la Olimpiadă! – partener al olimpicilor care se pregătesc pentru înaltă performanță

De un real succes s-a bucurat și programul de susținere a elevilor dornici de performanță la matematică, fizică și informatică, la care au luat parte peste 5.800 de elevi în 2022. În cele 54 de centre de pregătire, aceștia au participat la peste 11.000 de ore de pregătire, sub îndrumarea a 340 dintre cei mai buni profesori din întreaga țară.

În același timp, Fundația Nouă ne pasă este principalul partener al echipelor de elevi și studenți care participă la concursurile internaționale. Bugetul alocat programului Hai la Olimpiadă în anul 2022 s-a ridicat la 2,3 milioane de lei.

Inițiative noi: Granturile Nouă ne pasă și Școala de programare

Fundația Nouă ne pasă face eforturi continue pentru a identifica nevoile cu care se confruntă școala românească și, prin contribuții de la partenerii săi și donațiile clienților eMAG, în anul școlar 2021-2022, a lansat programul de granturi Nouă ne pasă.

Astfel, Fundația a susținut 32 de inițiative cu până la 60.000 de lei per proiect, cu scopul de a sprijini înființarea unor cercuri de lectură în comunități rurale, crearea unor resurse gratuite pentru profesori, competiții educaționale pentru copii, consiliere vocațională pentru elevii de liceu, dar și alte proiecte pentru prevenirea abandonului școlar. În total, peste 6.800 de elevi și studenți au beneficiat de aceste inițiative, care le consolidează relația cu educația.

Tot în anul școlar 2021-2022 a fost lansată și Școala de programare prin care 85 de elevi din 16 localități din mediul rural și din orașele mici, pasionați de tehnologie, dar cu opțiuni limitate de pregătire în afara școlii, au avut ocazia să participe la cursuri unde să descopere domeniul programării și să-și dezvolte abilitățile pentru a-și putea construe, în viitor, o carieră.

Mesaj după pandemie al programului 140 de bătăi pe minut: „Toți copiii trebuie să facă sport!”

Programul 140 de bătăi pe minut, dezvoltat cu obiectivul de a încuraja copiii să facă sport în mod regulat, a fost reluat după cei doi ani de pauză impusă de pandemie, cu un mesaj puternic pentru părinți și antrenori – „Toți copiii trebuie să facă sport!”.

În 2022 programul a introdus un „Ghid al antrenorului” care include recomandări despre integrarea sportului în programul elevilor fără a urmări performanța competițională. În total, peste o mie de copii au fost implicați în program în 2022.

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Viața la bloc. Păcăleala cu repartitoarele. Facturi mai mari, deși afară era cald
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată