„Am o problemă. Proprietara casei vrea să îmi lase mie TOATE proprietățile”. Cum a dat norocul pentru un student din Cluj

„Am o problemă. Proprietara casei vrea să îmi lase mie TOATE proprietățile”. Cum a dat norocul pentru un student din Cluj
Foto caracter ilustrativ / Sursa: Booking
Publicat: 24/06/2023, 22:44

Un student din Cluj Napoca este cu adevărat un român norocos. El spune că proprietara casei în care stă cu chirie a decis să îi lase lui toate bunurile materiale pe care le are.

Tânărul spune că proprietara casei în care stă cu chirie vrea să i-o doneze. Femeia de 87 de ani a făcut o programare chiar și la notar, pentru a oficializa gestul altruist. Aici, însă, a apărut o problemă, iar studentul caută o soluție.

„Am o problemă, dacă se poate numi așa. Sunt student în ultimul an. În ultimii doi ani, am stat în chirie împreună cu prietena mea și doi colegi, într-o casă din cartierul Grigorescu, o casă modestă cu trei camere, renovată la nivelul anilor 2005-2007.

În 2021, când am găsit casa, era plină de mucegai și igrasie, așa că a trebuit să o văruim noi. Ne-a convenit, având în vedere că chiria era mult sub prețul pieței. Proprietara este o bătrână de 87 de ani, care ne-a intrat la inimă, după cum ne-am dat seama săptămâna trecută”, a povestit tânărul, pe Reddit.

„Nu are pe nimeni pe lume și nu vrea să rămână casa primăriei”

„Pe perioada iernii, dumneaei a stat internată în spital (nu știm exact ce probleme avea, ne spunea doar că o dor picioarele), noi mergând să-i ducem chiria lunar și câteva alimente și ce își mai dorea (de fiecare dată scăzând din prețul chiriei). Miercurea trecută, m-a sunat și m-a rugat să vin cât de poate de repede la ea la apartament, că vrea să vorbească ceva cu mine.

Inițial, m-am temut că nu mai poate să ne țină în chirie sau ne crește chiria, dar mi-a explicat că ea nu are pe nimeni pe lume și nu vrea să rămână casa primăriei. Am stat de vorbă cam 30 de minute, în care mi-a explicat cât de multe am făcut pentru ea și că vrea să merg cu ea la notar să trecem casa pe noi (are impresia că eu cu iubita mea suntem căsătoriți)”, continuă relatarea tânărul.

„I-a cerut să se prezinte cu un document de la doctor că este conștientă și nu are probleme psihice”

„O însoțesc complet șocat la notar, unde doamna notar ne lasă să așteptăm 30 de minute, dar când aude că e vorba despre un contract de donație, ne ia imediat. În momentul ăsta aflu o parte șocantă în care îi spune notăriței că toate proprietățile ei vrea să le treacă pe noi, mai exact un apartament pe strada de la KFC și casa în care stăm acum. Notara m-a rugat să le las puțin singure și nu am mai asistat la discuție. Ulterior, mi-a spus că i-a cerut să se prezinte cu un document de la doctor că este conștientă și nu are probleme psihice. A rămas că se ocupă să aibă tot ce trebuie și mergem iar.

De atunci, nu a mai dat niciun semn și eu nu îndrăznesc să o sun pe subiectul ăsta. Pe data de 1 ar trebui să trec pe la ea să-i duc chiria. Ce ar trebui să știu/fac?”, întreabă studentul pe platforma Reddit.

„Fii om în continuare și poate îți face o bucurie”

Răspunsurile nu au întârziat să apară. Fiecare persoană

„A fost un act unilateral din partea ei, dar nu și-a creat nicio obligație legală. Plătește-i chiria în mod normal și speră să rămână la gândul inițial. Comportă-te la fel ca și până acum, nu veni cu vreun spor de atenție. Oamenii bătrâni pot fi generoși în condițiile în care nu au aparținători, dar pot deveni brusc foarte suspicioși. Nu ai avut nimic înainte, nu ai ce pierde. Fii om în continuare și poate îți face o bucurie”, l-a sfătuit un utilizator al platformei.

„Ești în locul potrivit la momentul potrivit. Profită de oportunitate, dar nu mai spune nimănui, nici iubitei dacă nu poate ține secretul. La mine în familie, s-a mai întâmplat o chestie de genul în care o rudenia a rămas cu vreo trei apartamente în Brașov”, a completat altcineva.

„Eu zic că doamna notar a observat care e schema și a intrat ea pe fir. Zic să mergi la alt notar”, este de părere altcineva.
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Sunt bărbații pe cale de dispariție? Studiu îngrijorător despre cromozomul Y, care determină sexul masculin
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Satul din România unde, dacă ai Ferrari, râd toți de tine! Ce e special în...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A MURIT unul dintre cei mai PERICULOŞI oameni din lume! Domnia terorii s-a încheiat
Locul legendar din România, construit prin vrăjitorie
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
August Bebel, unul dintre fondatorii Partidului Social Democrat al Muncitorilor. „Creștinismul este dușmanul libertății și...