ProSport 25 | 1998 – ultima participare a României la un Campionat Mondial de fotbal

ProSport 25 | 1998  - ultima participare a României la un Campionat Mondial de fotbal
Gheorghe Hagi / FOTO - captură video: Prosport
Publicat: 15/07/2022, 18:58
Actualizat: 15/07/2022, 19:01

În anul 1998 a fost ultima ediție a unui Campionat Mondial de Fotbal la care a participat naționala noastră. Atunci, România lui Hagi și Adrian Ilie a învins Columbia, prin golul „Cobrei”, iar Anglia lui Beckham a fost îngenuncheată de Viorel Moldovan și Dan Petrescu, în timp ce Croația lui Prosinecki și Șuker ne-a oprit cu greu.

A fost prima dată când am fost blonzi și ultima oară acolo, scrie Prosport. Echipa națională a României făcuse parte dintr-o grupă preliminară, alături de Irlanda, Lituania, Macedonia, Islanda și Liechtenstein.

Hagi & Co. au reușit în acel an cea mai bună campanie de calificare din istoria tricolorilor, cu nouă victorii și o remiză, în cele 10 meciuri jucate la CM 1998 din Franța.

Croatia a obținut medalia de bronz la Cupa Mondială, după ce a învins-o în finala mică pe Olanda, cu 2-1. Și asta după ce ne-a scos pe noi din optimi, grație unui penalty discutabil – Davor Șuker a înscris în poarta lui Stelea în al doilea minut de prelungiri din prima repriză, dintr-un penalty care s-a și repetat.

Croatul avea să devină și golgheterul turneului final, cu 6 goluri.

Rămânem cu 2 victorii istorice. 1-0 cu Columbia și 2-1 cu Anglia. Dar și cu o remiză, 1-1 cu Tunisia, când România a jucat mai mult cu rezervele.

VEZI mesajul lui Hagi, pe prosport.ro!

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase