PROSPORT 25 – 2016. Anghel Iordănescu, „Generalul” performanțelor României: „Ne leagă multe amintiri! A fost un wow fantastic apariția ProSport”

PROSPORT 25 – 2016. Anghel Iordănescu, „Generalul” performanțelor României: „Ne leagă multe amintiri! A fost un wow fantastic apariția ProSport”
Publicat: 14/09/2022, 20:09

Anghel Iordanescu a fost ales antrenorul secolului în anul 2000, dupa ce obținuse cu echipa națională cea mai bună performanță din istoria acesteia, locul 5 în lume la Cupa Mondiala din America.

Dacă a existat în fotbalul românesc un jucător de geniu continuat de un antrenor de clasă, numele acestuia este Anghel Iordanescu.

Câștigător al Cupei Campionilor Europeni din teren și de pe bancă, Puiu, așa cum apropiații îi spun de o viață, a făcut din România o națională calificată la două mondiale, punând-o pe harta lumii, locul echipei noastre fiind identificat cu ușurință nu doar prin fentele lui Hagi sau Ilie Dumitrescu, ci și prin pasiunea acestui tehnician a cărui severitate nu era depășită decât de generozitatea în fapte.

Anghel Iordănescu, „Generalul” performanțelor României

Anii de aur ai generației cu același nume coincind cu munca acestui om deplin al fotbalului românesc la cârma echipei reprezentative. Mondiale, Europene, legende și amintiri. Anghel Iordanescu a antrenat la fel de bine cum a jucat, jucând minunat.

În 2016, unul dintre cei mai valoroși pivoți din istoria handbalului feminin românesc, Oana Manea, se încununa cu trofeul Ligii Campionilor, cucerit cu CSM București.

Multiplă campioană națională, dar și medaliată cu bronz cu România la Campionatul Mondial și la cel european, Oana Manea face parte dintr-o generație aparte. Cu o personalitate pregnantă în tot ce reușea pe semicerc, Oana a strâns peste 190 de selecții, fiind și căpitanul echipei reprezentative în majoritatea acestora. Puține handbaliste din istoria acestui sport au demonstrat carisma și forța ei de impact, potrivit prosport.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase