PSD cere demisia lui Leonard Bulai, prefectul Bacăului, după ce judecătorii i-au respins contestația la adresa bugetului votat de consilierii locali

PSD cere demisia lui Leonard Bulai, prefectul Bacăului, după ce judecătorii i-au respins contestația la adresa bugetului votat de consilierii locali
PSD cere demisia lui Leonard Bulai, prefectul Bacăului | Sursa foto - zdbc.ro

Contestația prefectului USR Leonard Bulai la adresa bugetului votat de Consiliul Local Bacău a fost respinsă, ca inadmisibilă, de judecătorii Tribunalului Bacău, iar grupul consilierilor locali ASU (PSD/PPU-SL) îi cere, acum, demisia. Trebuie menționat că și primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a contestat în instanță dreptul consilierilor locali de a propune și vota amendamente proprii.

Acțiunea în instanță a Prefecturii Bacău a suspendat executarea bugetului, ceea ce practic a paralizat activitatea Primăriei. Sentința nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs. Prefectul Leonard Bulai a declara că deocamdată nu știe dacă va face recurs.

”Respinge cererea. Soluția pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii capătului principal al cererii de chemare în judecată. Respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Respinge ca neîntemeiate cererile de intervenţie accesorie formulate în cauză. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bacău – Secţia a II –a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal, sub sancţiunea nulităţii”, au hotărât magistrații de la Tribunalul Bacău.

PSD Bacău: ”Consecințele șaradei premeditate de cei doi USR-işti sunt suportate nemeritat de toți băcăuanii”

Pe pagina de Facebook a partidului, reprezentanții PSD susțin că prefectul Leonard Bulai și primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu alcătuiesc un tandem politic care este ”total nepregătit” în fața responsabilităților pe care le implică respectivele funcții.

Totodată, aceștia au pus la cale ”o șaradă premeditată”, se ”joacă de-a administrație”, iar cei care au de suferit sunt, în ultimă instanță, cetățenii Bacăului.

”Instanța de judecată nu doar că a validat bugetul municipiul Bacău în forma aprobată de cei 12 consilieri locali din Opoziție, dar a reconfirmat – fără putință de tăgadă – că tandemul Viziteu/Bulai este unul nepregătit, alcătuit din persoane care nu se ridică la înălțimea responsabilităților ce decurg din funcțiile pe care, vremelnic, le dețin (respectiv, primar & prefect).

Consecințele șaradei premeditate de cei doi USR-işti – care, în joaca lor de-a administrația, au dus în instanță HCL nr. 111/2021, în loc să treacă la treabă și să execute bugetul aprobat de CL – sunt suportate nemeritat de toți băcăuanii care așteptau de la administrația Viziteu/USR/PNL câteva lucruri concrete: salubrizarea orașului, toaletarea spațiilor verzi, asfaltarea străzilor, dar și asigurarea burselor pentru elevi, finalizarea lucrărilor la Spitalul Municipal sau consolidarea stadionului municipal, principalul obiectiv din campania electorală a primarului”, transmit reprezentanții PSD Bacău pe pagina de socializare a partidului.

Nimic din toate acestea nu s-a realizat sau pornit pentru că Viziteu și alianța „intervenienților” PNL/USR nu vor să treacă la treabă nici după 8 luni de la preluarea mandatului și a conducerii Primăriei Bacău. În schimb, băcăuanii au avut parte de justificări și pretexte nesfârșite din partea primarului care, în mod evident, e depăşit de responsabilitatea administrării unui oraş ca Bacăul.

PSD Bacău

Viziteu & Bulai, ”ambiție complet gratuită”

Pe data de 28 aprilie, directorul economic al Primăriei a întocmit un referat care a fost ”nesocotit” de tandemul ”Viziteu & Bulai”, dezvăluie reprezentanții PSD Bacău, iar ”erorile din programul economic de la Finanțe” nu au fost îndreptate.

Astfel, susțin social-democrații, a fost generat un litigiu ”menit să acopere faptul că primarul Viziteu a ordonat plăți fără să existe sursă bugetară și un buget aprobat, în prealabil, de către Consiliul Local”.

”Dintr-o ambiție complet gratuită, Viziteu & Bulai au nesocotit referatul directorului economic al Primăriei, din 28 aprilie 2021, prin care i se indica lui Viziteu ce are de făcut ca ordonator de credite, astfel încât să fie îndreptate erorile din programul informatic de la Finanțe. Aceiași politruci au nesocotit inclusiv adresa AJFP Bacău, datată tot 28 aprilie 2021, prin care Finanțele au anunțat reluarea alimentării cu cote defalcate a conturilor UAT Mun. Bacău, deci bugetul aprobat de Consiliul Local prin HCL nr. 111 era şi este perfect operabil.

Totul pentru a genera, în mod abuziv, un litigiu menit să acopere faptul că primarul Viziteu, cu încălcarea flagrantă a dispozițiilor Legii 273/2006 privind finanțele publice locale, a ordonat plăți fără să existe sursă bugetară și un buget aprobat, în prealabil, de către Consiliul Local, ca și când banii contribuabililor băcăuani ar fi banii săi de acasă”, acuză grupul consilierilor locali ASU (PSD/PPU-SL)

Dacă ar avea onoare, prefectul Bulai ar demisiona imediat, însă e limpede că onoarea sa a dispărut la fel de subit ca diplomele de studii superioare ale foștilor subalterni angajați nelegal la cabinetul primarului, al cărui șef Bulai a fost până de curând. Cerem prefectului să renunțe la a mai promova recurs în cauză, iar după deblocarea bugetului (HCL nr. 111/2021) să-şi dea urgent demisia din funcție întrucât a dovedit că nu este un garant al legalității, ci doar un executant zelos de comenzi şi ordine dictate de şeful său de la USR.

PSD Bacău

”Somăm primarul să renunțe la cruciada sa inutilă pe tema bugetului şi la războaiele imaginare duse pe Facebook”

Grupul consilierilor locali ASU (PSD/PPU-SL) mai transmite în mediul online că se impune ”o demisie urgentă” și în cazul funcționarilor din compartimentul buget al Primăriei, dar și a celor din aparatul juridic.

”Partizanatul politic” a fost pus mai presus decât interesele locuitorilor din Bacău, dar și mai presus de ”domnia legii”. PSD Bacău îl acuză pe primarul localității că nu face altceva decât să ducă ”o cruciadă” personală inutilă, invitându-l pe acesta ”să treacă la treabă, în ceasul al 12-lea”, tocmai pentru ca anul 2021 să nu fie unul ”irosit”.

”O demisie urgentă se impune și în cazul funcționarilor din compartimentul buget al Primăriei, dar mai ales a celor din aparatul juridic al Primăriei care, de la „înălțimea” expertizei lor juridice, au demonstrat că pun partizanatul politic mai presus de legalitate şi domnia legii. Servilismului şi neştiința acestor funcționari au cauzat luni pierdute, investiții blocate, burse neplătite elevilor şi instalarea unui impas generalizat la nivel de oraş.

Somăm primarul să renunțe la cruciada sa inutilă pe tema bugetului şi la războaiele imaginare duse pe Facebook și-l invităm să treacă la treabă, în ceasul al 12-lea, pentru a nu face din 2021 un an irosit pentru orașul Bacău și locuitorii săi. Domnule Viziteu, plătiți bursele elevilor, dați drumul la proiectele cu fonduri europene, începeți lucrările la stadion şi la trenul urban, ecologizați groapa de gunoi şi modernizați clasele din şcoli, aşa cum Consiliul Local a aprobat prin HCL nr. 111/2021. Suntem încredințați că am procedat corect şi legitim prin amendamentul promovat în şedința CL din 20 aprilie 2021, iar prin bugetul astfel aprobat am vizat impulsionarea investițiilor în Bacău, precum şi rezolvarea unor probleme sociale la ordinea zilei în oraş”, se mai transmite pe pagina de socializare a PSD Bacău.

Vom menține aceeaşi linie şi la recurs, dacă va mai fi cazul, pentru că suntem convinşi că alături de colegii din PER, Pro România şi de independentul Chirilescu facem ce trebuie pentru Bacău & băcăuani.

P.S. – Domnule Bulai, demisia se impune măcar şi pentru faptul că nu faceti diferenta dintre recurs şi apel, asa cum foarte clar reiese din postarea gazduita de pagina Prefecturii Bacău.

PSD Bacău

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor...
Mielul de Paște, „o pasăre rară”. Puțini români își vor permite
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare