VIDEO | Raed Arafat: Dacă rata de infectare crește foarte mult este posibil ca masca să redevină obligatorie în spațiul public

Publicat: 27/08/2021, 22:40
Actualizat: 28/08/2021, 00:03

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri seara, la B1  TV, că sistemul de restricții încă există în legislație și poate fi aplicat în continuare. Totodată, el afirmă că nu este exclus ca să fie reimpusă măsura obligativității purtării măștii în spații publice aglomerate dacă rata de infectare continuă să crească foarte mult. 

„Sistemul restricțiilor încă există, este în legislație, nu a fost anulat. În momentul în care cresc incidențele se vor aplica regulile care sunt acum în hotărârea de guvern pe incidențe. Sunt măsuri care automat se iau, nici nu trebuie să mai revină la noi”, a spus Raed Arafat.

Arafat spune că la acest moment nu este cazul ca masca de protecție să redevină obligatorie și în spațiile publice aglomerate, însă aceasta posibilitate nu poate fi exclusă, dacă rata de infectare crește foarte mult și există pericolul unei răspândiri comunitare.

„La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă ajungem la rata de infectare foarte mare, acum suntem la doi și ceva la sută. Dacă vedem că este o creștere semnificativă care arată că există foarte mulți infectați printre noi este posibil să se ajungă la unele reguli de purtare a măștii, unele măcar în spațiile aglomerate, chiar dacă ești în spațul public deschis, să fie purtată masca. Asta nu pot să o exclud, depinde de evoluție”, a spus Raed Arafat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase