VIDEO | Raed Arafat: Izoletele nu se mai justifică acum pentru că cunoaștem mai multe despre virus și măsuri de protecție

Publicat: 23/07/2021, 22:28
Actualizat: 24/07/2021, 08:49

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat, vineri seară, la Digi24, că motivul pentru care în prezent nu se mai justifică  folosirea izoletelor întrucât acum sunt cunoscute măsurile de protecție și modalitatea de transmitere a coronavirus-ului .

„La începutul pandemiei numărul cazurilor era foarte mic și nu știam multe despre virus. Izoletele erau foarte importante pentru a păstra pacientul izolat și de personalul medical și de anturajul lui. Încet, încet, numărul cazurilor a crescut mult, dar în același timp am aflat mai multe despre virus și cum ne protejăm și izoletele nu mai erau justificate să le folosim când am ajuns la mii de pacienți”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a afirmat însă că în cazul în care ar apărea un nou virus extrem de contagios, așa cum este COVID-19, despre care nu se cunosc prea multe lucruri, izoletele vor fi din nou folosite..

„Izoletele au locul lor până la un anumit moment, până la o anumită limită. Folosirea lor la început a fost corectă și justificată, nefolosirea lor, este la fel, corectă și justificată”, a adăugat Arafat.

Izoletele au fost folosite cu preponderență la începutul pandemiei, întrucât datele despre trasmiterea comunitara erau destul de mici si de asemenea a existat și situații în care lipsa echipamentelor de protecție era o realitate în România.