Rafila, despre un posibil lockdown: „Problema noastră e că nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală”

Rafila, despre un posibil lockdown: „Problema noastră e că nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală”
Alexandru Rafila
Publicat: 11/10/2021, 07:08
Actualizat: 11/10/2021, 10:41

Alexandru Rafila a declarat, duminică, la B1TV, că va fi dificil să mai luăm măsuri dure pentru a opri răspândirea COVID-19, cum ar fi un lockdown sever, deoarece românii nu mai au încredere în Guvern.

„În momentul de față, modul în care populația percepe ceea ce se întâmplă, pe de o parte, suportabilitatea măsurilor care înseamnă lockdown este destul de redusă, inclusiv din punctul de vedere al economiei. Am propus o discuție la nivelul Parlamentului, ca să încercăm să generăm o soluție”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și deputat PSD.

Cine își asumă „nenorocirea” pandemiei

Alexandru Rafila a mai spus că problema României este că nu a luat măsurile în timp, ca să nu ajungă în această situație catastrofală.

”De ce trebuie să iau măsuri când mor 2.000 de oameni pe săptămână? Probabil că vor trebui să fie luate măsuri care să oprească această transmitere. Măsurile vor fi luate doar dacă va exista un sprijin public. Dacă va continua cu stilul triumfalist, atunci populația nu va fi participativă la respectarea acestor măsuri. Asumarea nenorocirii care ne-a adus trebuie făcută”, a afirmat Alexandru Rafila.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult