Rareș Bogdan: „Nu scoate nimeni de pe agenda JAI subiectul României. Vom intra la vot!”

Rareș Bogdan: „Nu scoate nimeni de pe agenda JAI subiectul României. Vom intra la vot!”
Rareș Bogdan
Publicat: 07/12/2022, 22:10
Actualizat: 07/12/2022, 22:17

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că la Consiliul JAI de joi se va discuta și se va supune la vot aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Acest lucru vine în contrapondere cu declarațiile cancelarului austriac din această seară care spulbera practic toate șansele care țara noastră și vecinii bulgari să adere la Schengen acum, avansând mai degrabă un nou termen pentru primăvara anului viitor.

Întrebat ce va face Austria joi, la Consiliul JAI în care trebuie să se decidă dacă România, Bulgaria și Croația vor adera la spațiul Schengen, europarlamentarul Rareș Bogdan spune: „Nu scoate nimeni de pe de pe agenda JAI subiectul României. Vom intra la vot!. sperăm am venit cu un plus de argumentație, atât istorică, cât și cât și de relații internaționale, dar și de relații interumane. Am arătat din nou cifrele pe care le invocă, pentru vreau spun în discuție, încă de la început, cancelarul, care a fost extrem de agresiv, a vorbit despre cei 75.000 de migranți ilegali de pe teritoriul Austriei și permanent a făcut referire la faptul una dintre cele 2 rute este pe teritoriul României și Bulgariei.

Am prezentat cifrele, a contestat cifrele FRONTEX, a zis FRONTEX nu are cifrele cele mai bune și nu se poate baza pe FRONTEX, el trebuie să-și rezolve problema și pentru prima dată, pună cortul în Austria din cauza acestor migranți. I-am explicat noi am adresat o adresă oficială prin care am solicitat 1.562 de migranți și au fost trimiși până la ora asta 122 din cei acceptați”, a declarat europarlamentarul român.

Rareș Bogdan i-a prezentat cancelarului austriac datele care arată foarte clar că țara noastră nu este pe ruta migranților pe care îi tot invocă Austria ca motiv pentru blocarea extinderii spațiului Schengen.

„I-am arătat forțajul pe granița cu Serbia este între 20 și 30 pe zi iar acolo unde dânsul spune acceptă extinderea spațiului Schengen sunt forțaje de până la 1.000 de ori pe zi, iar o țară membră sau 2 țări membre, Grecia și Ungaria, au forțaje de graniță de până la 1.000 peste 1.000 de oameni pe zi. De asemenea, am vorbit de cele 400 de telefoane care au fost puse la dispoziție de către Poliția Română tocmai pentru au fost descoperit la migranți, pentru dânsul a făcut referire la ele și la faptul au descoperit telefoane mobile la ei și unde au avut numere ale călăuzelor”, a spus el.

Acuzații grave aduse României de cancelarul Austriei

Europarlamentarul spune că austriecii au invocat o nouă acuzație foarte gravă la adresa țării noastre.

„De asemenea o chestiune care, din punctul meu de vedere, mi se pare foarte gravă, poate cea mai gravă chestie din această seară pentru eu am dat informații astăzi, ea a fost reconfirmată, Johannes Hahn comisarul, aseară în întâlnirea comisarilor, a vorbit despre faptul se fac presiuni pe pe companiile din Austria de luni de zile de ani de zile din partea autorității statului român.

Eu am spus este inacceptabil spun așa ceva. Comisarul, dânsul a intervenit și a spus nu spun și eu și ofer date, inclusiv Ursulei von der Leyen, pentru am date de la CEO și de la director general din companiile prezente în România care se plâng de acest lucru.

I-am spus este incredibil această argumentație, ea vine în aceeași retorică cu cu afirmația cu migranții care ar trece pe teritoriul României, nu există așa ceva, statul român nu face nicio presiune și că-l rog ofere datele respective autoritățile statului român și autorităților europene, pentru vreau văd un singur CEO sau un singur președinte le companiei care se plânge de rele tratamente în România în ultimii 2 ani de zile. Dânsul a spus o ne ofere aceste date și o le oferă chiar Ursulei von der Leyen și Comisiei.  Asta e o chestiune nouă, zic invocarea noua. Într-adevăr, există oarecare decuplare, spun așa. A vorbit mai mult de blocajul Bulgariei decât de blocarea României la un moment dat”, a afirmat Rareș Bogdan.

Președintele PPE a luat o poziție fermă în fața Austriei

„I-am vorbit despre congresul de la Rotterdam în care am avem o rezoluție a EPP și am întrebat dacă dânsul și partidul domniei sale mai este membru EPP și respectă valorile EPP. L-am întrebat dacă știe nici un europarlamentar austriac nu s-a opus la rezoluția din Parlamentul European.

I-am vorbit despre relațiile noastre interumane, i-am vorbit despre relația istorică, am făcut chiar referire la străbunicul dânsului și la străbunicul meu cu o luptă comună în Pirinei și în Tirolul de Sud, spunându-i sigur au fost împreună și înțeleagă relația poporului român cu poporul austriac este una impecabilă, este o relație de de sprijin reciproc și modul în care se comportă în momentul acesta absurd, invocând motivații fără fără nicio legătură cu realitatea jignește cetățeanul român”, a declarat el.

Întrebat dacă a meritat toată discuția pe care a avut-o cu cancelarul austriac, Rareș Bogdan a spus: „Eu cred da. Noi n-am fost doar eu, Eugen Tomac, Gheorghe Falcă sau Domnu Vință sau Mureșan. A fost vorba de reprezentanți EPP, în frunte cu Manfred Weber, care și-a asumat clar că-i hotărârea EPP și nu se poate opune acestei hotărâri și ar fi o ieșire din linia EPP. Manfred Weber a fost foarte dur. La fel liderul delegației portugheze, la fel liderul delegației din Polonia. Deci de partea noastră în această în această discuție n-au fost doar europarlamentari români, ci au fost și europarlamentari. care n-au legătură directă cu subiectul Shengen, pe granițele cu România. Portugalia e suficient de departe”.

Manfred Weber, în dispută cu liderul austriac

„Manfred Weber a fost foarte dur și la un moment dat chiar au avut un o dispută, pentru a zis păi așa, dragă Carl, pot și eu supăra, pentru că „o parte din imigranți ajung în Bavaria mea, ajung în Germania acum ce fac? Ce reproșez eu Austriei tale îmi trimite anumiți imigranți care ar trebui rămână în Austria?. Nu te poți comporta așa!”

Mie mi se pare a fost pur și simplu argumentele logice, normale, civilizate au fost, au, au trecut ca într-un zid, dar repet, dacă vreți, partea pozitivă este la sfârșit discuția a încercat separe discuția între România și Bulgaria”, a spus Rareș Bogdan.

Austria ne forțează să acceptăm un nou termen în luna martie

„A vorbit de un nou termen pentru martie acceptăm un nou termen în martie. I-am spus este un mandat care nu ne aparține nouă. Noi venim prezentăm o situație, mandatul aparține președintelui, premierului, miniștrilor de resort și nu cred mâine cineva va accepta vreo amânare. noi am introdus, am obținut la COREPER introducerea acestui punct la vot și solicităm vot ca știm exact cum va proceda. Austria.

(Cancelarul austriac n.red) S-a uitat lung, n-a mai răspuns la asta, dar a intrat extrem de dur în discuție. A intrat foarte agresiv. Vorbim de cei 75.000, de faptul sunt bătuți copiii austrieci de către imigranți din Afganistan sau din sau din India. Mi-a zis sunt 10.000 de indieni…Am zis ok, dar n-au ajuns pe teritoriul României domnule cancelar, nu pe la noi au venit acei indieni. Verificați ce s-a întâmplat în Serbia. A verificați ce s-a întâmplat în Ungaria, verificați ce s-a întâmplat în în Bosnia-Herțegovina, în Macedonia, în Croația sau Slovenia.

Cancelarul a vorbit despre martie a vorbit despre o un alt termen, acceptăm un alt termen și de asemenea de securizare a graniței. La un moment dat a rostit cuvântul Dunăre, deci de securizare a Dunării, ceea ce arată în mintea sa se află și această departajare între cele două țări, între România și Bulgaria. A făcut referire la faptul Olanda se opune extinderi spațiului peste-ul peste Bulgaria. Dar în momentul când l-am întrebat cu toții dar e ok, „care este situația cu România?” România are o susținere totală în momentul ăsta, este o solidaritate totală. Poate confirme cancelarul Han asta pentru a fost ieri pur și simplu țintuit de ceilalți comisari, inclusiv de comisarul pe migrație. Dânsul a venit cu un mesaj electoral din punctul meu de vedere, eu trebuie asigur securitatea celor 9.000.000 de austrieci”, a declarat el.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Lupte groaznice pe frontul de nord. Un soldat ucrainean spune că sunt atât de multe...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
A murit iubitul tenismenei Aryna Sabalenka! S-a stins din viață subit la doar 42 de...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Lovitură uriașă pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Anunțul a fost făcut astăzi, 19...
Instanțele cântăresc azi cine e președintele PMP și decid ce se întâmplă cu Forța Dreptei
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Filmarea autentică cu Kate Middleton și printul William după acuzațiile de infidelitate la adresa prințului...
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci...
De ce dăm vina pe victime?