Răsturnare de situație în cazul bărbatului atacat, în trafic, cu crosa de golf. Victima a fost ținta unei reglări de conturi în lumea interlopă

Publicat: 24/06/2021, 16:34
Actualizat: 24/06/2021, 19:16

Polițiștii bucureșteni au stabilit că bărbatul atacat, în trafic, cu o crosă de golf și macetă, pe o stradă din sectorul 2, a fost ținta unei răzbunări. Acesta este, de fapt, un individ cercetat de DIICOT pentru asociere cu un grup criminal organizat care opera în mai multe țări europene, iar cu o săptămână înainte de incident avusese un conflict violent cu bărbatul reținut, marți, de anchetatori, pe care îl atacase, la rândul lui, cu o bâtă de baseball.

Anchetatorii Secției 7 s-au mobilizat după ce, în spațiul public, au apărut imagini din care reieșea că, pe o stradă din sectorul 2, un șofer care lucra pentru o firmă de ride-sharing, a fost atacat cu o crosă de golf, de șoferul unui alt autoturism. În plus, atacatorul a fost susținut și de o femeie, care are a ieșit din autoturism înarmată cu un cuțit.

Ulterior, atacatorul a fost identificat, prins și reținut, în timp ce femeia apucase să dispară. După ce bărbatul a fost pus sub control judiciar, aceasta s-a predat și a fost reținută pentru 24 de ore, urmând să fie eliberată și pusă, la rândul ei, sub control judiciar.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru Gândul, că autorul atacului este un tânăr fără antecedente penale, dar asociat lumii interlope. În același timp, femeia care îl însoțea este cunoscută ca prostituată. Aceasta, spun anchetatorii, obișnuia să-și racoleze clienții prin intermediul site-urilor de anunțuri matrimoniale.

Cercetat de DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat

„În fapt, în seara de 20.06.2021, Direcția Generală de Poliției a Municipiului București – Secția 7 Poliție s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe, când în jurul orei 21.00, conform unor imagini, un conducător auto a lovit cu un obiect contondent o altă mașină, aflată în trafic, iar persoana care îl însoțea a lovit, același autoturism cu piciorul. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Secției 7, a fost identificată persoana vătămată, un bărbat de 35 de ani.
Acesta a fost audiat, dar și-a rezervat inițial dreptul de a formula plângere penală, plângere pe care a depus-o în seara următoare, 21.06.2021. În urma investigațiilor a fost identificat și depistat bărbatul care a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, dar și autoturismului acestuia. A fost audiat, fiind dispusă măsura reținerii”, anunța Poliția Capitalei.

Cu aproximativ o săptămână înainte, acesta ar fi avut un alt conflict cu șoferul pe care l-a atacat cu crosa de golf, în dreptul unei treceri pentru pietoni din sectorul 1. Atunci, agresor a fost, însă, taximetristul, care ar fi coborât înarmat cu o bâtă de baseball. După ce a reușit să scape cu fuga, victima a depus plângere la Secția 1, însă dosarul era, până acum, cu autor necunoscut.

Cu această ocazie, anchetatorii au constatat că șoferul de taxi este cunoscut drept o persoană violentă și este cercetat de DIICOT într-un dosar în care acuzat că ar fi făcut parte dintr-o grupare de hoți care fura din TIR-uri, în mai multe țări europene.

Conform unor surse judiciare, Cătălin Constantin este vizat într-un dosar instrumentat de DIICOT, care privește destructurarea unui grup criminal organizat, specializat în furturi din TIR-ui. Hoții furau mărfuri de valoare, care vândute apoi contra unor sume cu mult sub prețul pieței.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase