Răsturnare de situație în cazul bărbatului sfâșiat de un urs în Buzău. De fapt, victima atacase animalul

Răsturnare de situație în cazul bărbatului sfâșiat de un urs în Buzău. De fapt, victima atacase animalul
FOTO - Caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 22/09/2022, 21:36
Actualizat: 22/09/2022, 21:38

Un bărbat de 55 de ani din judeţul Buzău a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacat de un urs, în noaptea de sâmbătă spre duminică (10/11 septembrie). Atacul a avut loc în jurul orei 02:30, pe o uliță din satul Nemertea, comuna Gura Teghii.

Bărbatul a suferit leziuni complexe la femurul stâng, fractură de femur drept şi diverse plăgi muşcate pe membrele superioare. El a fost transportat în cursul nopţii la spitalul din Braşov, apoi a fost transferat la un spital din București.

Omul a susținut inițial că animalul l-a atacat noaptea, pe drumul spre casă, dar polițiștii au descoperit ulterior că, de fapt, individul ieșise la vânătoare ilegală de urși.

Polițiștii au descins, joi, la locuinția din Gura Teghii a bărbatului, dar au făcut percheziții și la trei prieteni ai săi, băznuiți că ar fi complici la braconaj.

Au fost găsite 18 lațuri metalice, 10 cuțite și topoare, toate cu urme de sânge, dar și substanțe cu efect psihoactiv. Mai mult, într-una dintre locuințe, erau o blană și un craniu de urs. Acum, cei patru bărbați sunt cercetați pentru braconaj.

În urma atacului, prefectul județului Buzăului ceruse împuşcarea a doi urşi, în zona Nehoiu.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult