Restaurantele, cinematografele şi teatrele din Galați se redeschid

Restaurantele, cinematografele şi teatrele din Galați se redeschid
Restaurantele, cinematografele şi teatrele din Galați se redeschid
Publicat: 02/05/2021, 19:34
Actualizat: 02/05/2021, 19:35

Se redeschid restaurantele, cinematografele şi sălile de spectacole din orașul Galaţi, fără a se depăşi capacitatea de 30%. Măsura intră în vigoare luni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea restaurantelor, cinematografelor şi a sălilor de spectacole din oraşul Galaţi.

Restaurantele, cinematografele şi sălile de spectacole – deschise între orele 5.00 – 21.00

Terasele, cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacole se deschid între orele 5.00 – 21.00, fără a depăşi 30% din capacitatea spaţiului.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei este interzisă între orele 22.00 – 5.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Citește și…

Rata de infectare a ajuns la 2,62 în București

Timp de 10 zile, rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a situat sub 3 la mia de locuitori în Capitală.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis redeschiderea restaurantelor și a sălilor de spectacole, fără a se depăși capacitatea de 30%, transmite Mediafax. Măsurile intră în vigoare luni, la miezul nopții.

Circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00 – 5.00, cu condiția menținerii incidenței cumulate la cel mult 4 la mia de locuitori.

Această măsură rămâne valabilă pentru că, spune prefectul Alin Stoica, încă suntem în scenariul galben și există pericolulul ca lucrurile să se poată întoarce.

Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 – 21.00.

Terasele, cafenelele, cinematografele și sălile de spectacole se deschid între orele 5.00 – 21.00, fără a depăși 30% din capacitatea spațiului.

Este interzisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private.

Accesul în mall-uri se face în așa fel încât să se mențină distanța de minim 2 metri între persoane. Aceeași regulă este valabilă și pentru piețele agroalimentare și în cele volante.

De asemenea, pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Ramazanului se permite circulația persoanelor în perioada 8 – 9 mai între orele 22.00 și 5.00.

STB SA va monitoriza gradul de încărcare a mijloacelor de transport.

Este în continuare obligatorie purtarea măști de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Timp de trei zile, rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a situat sub 3 la mia de locuitori în Capitală.

Următorul prag de atins este de 1,5 la mia de locuitori, când relaxarea va fi mai accentuată. Atunci restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maximum 300 de persoane.