Restaurantele și cafenelele din Timișoara se redeschid la interior, după ce orașul a intrat în scenariul verde. Este liber și la spectacole, concerte sau în cinematografe

Restaurantele și cafenelele din Timișoara se redeschid la interior, după ce orașul a intrat în scenariul verde. Este liber și la spectacole, concerte sau în cinematografe
Centrul Municipiului Timișoara (FOTO: facebook.com/primariatm)
Publicat: 08/05/2021, 15:35
Actualizat: 09/05/2021, 08:18

Municipiul Timișoara a intrat în scenariul verde, sâmbătă, după ce incidența cazurilor de Covid a ajuns la 1,4 la mia de locuitori, potrivit prefectului județului Timiș, Zoltan Nemeth.

„Vești bune, din nou, pentru timișoreni. Astăzi, 08.05.2021, municipiul Timișoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rată de infectare Covid-19 de 1,40/1000 de locuitori. Ieri încă era peste 1,5/1.000 de locuitori. Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timișoara, iar cu această ocazie municipiul Timișoara iese de pe anexele cu restricții suplimentare, fiind aplicabile restricțiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021”, a informat, sâmbătă, prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, citat de Mediafax.

Astfel, de duminică, 9 mai, în Timișoara va fi permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. În ultimele două săptămâni, activitatea era permisă la o capacitate de 30%.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50%, iar organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

„Aceste activități sunt permise cât timp municipiul Timișoara are o incidență cumulată mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 1,5/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, este foarte important să nu avem o creștere a incidenței și din acest punct de vedere, deoarece suntem aproape de pragul de 1,5/1000 de locuitori”, a mai transmis prefectul județului.

Potrivit acestuia, aceste măsuri se aplică și în Dumbrăvița, Ghiroda, Remetea Mare și Sânmihaiu Român, începând de duminică, cu mențiunea că în aceste localități se ridică mai multe restricții, deoarece până acum erau pe anexa 2 cuprinzând localitățile unde incidența era mai mare de 4/1000 de locuitori.

Liber la spectacole, festivaluri și concerte… și în Constanța, după ce a scăzut rata de infectare. Se redeschid restaurantele și cinematografele

Începând de sâmbătă, 8 mai, în Constanța este permisă organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor și festivalurilor, după ce rata de incidență a cazurilor de Covid a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, care confirmă că orașul este încadrat în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Mai mult, restaurantele vor putea funcționa și la interior, la o capacitate de maximum 50%, la fel ca și în cazul sălilor de spectacole sau a cinematografelor.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani