Români umiliți de Poliție pe stradă, în Viena. Ce s-a întâmplat

Români umiliți de Poliție pe stradă, în Viena. Ce s-a întâmplat
Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 02/12/2022, 17:17

O familie de români care a mers la Viena a fost controlată „la sânge” de poliția austriacă, lângă parcul de distracții Prater. 

Familia se afla în Viena pentru a vizita târgurile de Crăciun. Românilor li s-au verificat până și bonurile de la hainele pe care le cumpăraseră. Bărbatul a postat pe un grup de călătorii experiența de care a avut parte în Viena.

Familia a fost oprită de poliția austriacă și este de părere că totul s-a întâmplat doar pentru că sunt români. Românii au fost opriți lângă parcul de distracții Prater.

„Mergeți în Viena să vedeți târgurile de Crăciun și e posibil să… fiți umiliți în stradă de poliția austriacă”, precizează Marius într-o postare.

„Mi s-au cerut actele la control, apoi actele mașinii, apoi m-au pus să le arăt ce am în portbagaj, pe motiv că e cam lăsată mașina (eram patru persoane cu portbagajul plin de bagaje, evident), apoi m-au pus să desfac ÎN STRADĂ fiecare bagaj, fiecare troler, fiecare pungă, mi-au cerut bonurile pentru cumpărăturile care erau cu etichetă pe ele, se strânsese lumea pe stradă să vadă ce se întâmplă, apoi văzând că nu găsesc nimic în neregulă mi-au cerut să le arăt triunghiuri, trusa medicală, vestă reflectorizantă (singurul lucru pe care nu îl aveam)”, a menționat bărbatul.

Marius povestește că între timp, polițiștii au mai chemat încă o mașină și alți polițiști care au verificat din nou bagajele. Apoi le-au luat buletinele și i-au pus să îi urmeze să le cântărească mașina, undeva la periferia Vienei, sub un pod.

Postarea a avut circa o sută de comentarii. Unii dintre internauți au susținut că astfel de controale sunt normale în condițiile actuale, iar alții au spus că „tratamentul” ar fi unul special, deoarece era vorba despre români.

Sursa: Adevărul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase