Roșia românească se vinde scump pe tarabele piețelor. Un kilogram ne costă în Capitală cât două kilograme de carne de porc. Prețurile sunt asemănătoare în marile orașe din țară, iar românii plătesc în medie pentru un kilogram de tomate autohtone 50 de lei. Scumpirea este determinată de creșterea costurilor cu încălzirea solariilor, cauzate de perioadele de ger, spun producătorii.
70 de lei. Acesta este prețul unui kilogram de roșii românești într-o piață din Nordul Capitalei. Prețurile medii sunt cuprinse între 40 și peste 65 de lei kg în piețele din marile orașe. Scăderea bruscă a temepraturilor a determinat o creștere a costurilor, spun legumicultorii. Printre primele tomate apar și falsele roșii românești, vândute cu același preț ca legumele autohtone.
„Le vom recunoaște pe tarabă deoarece sunt uniforme și perfecte de obicei, față de roșia românească.”
Roșiile de import, crescute industrial, pot avea și un gust mult mai fad, spun specialiștii, potrivit Știrile Antena 3.
CITEȘTE ȘI: