S-a lansat Asociația Română pentru Combustibili Alternativi

S-a lansat Asociația Română pentru Combustibili Alternativi
S-a lansat Asociația Română pentru Combustibili Alternativi
Publicat: 17/03/2022, 17:29
Actualizat: 17/03/2022, 17:32

Joi, 17 martie, s-a lansat Asociația Română a Combustibililor Alternativi, la inițiativa Asociației Române pentru Mobilitate Sustenabilă, Linde Gas, Messer, InterGas România și Avangarde Safety, Sicoe Mihai, Anton Cristian și Vlad Stoicescu.

Asociația s-a constituit cu sprijinul și participarea activă a invitaților, printre care s-au enumerat:

  • AD ASTRA LTD HIDROELECTRICA
  • AS METAL COM INAQ
  • AVANGARDE INSPECȚIA MUNCII
  • BLACK SEA OIL&GAS INTERGAS
  • BUREAU VERITAS LINDE
  • CNFR NAVROM MESSER ROMÂNIA GAZ
  • ENEL MTK AUTO SPORT
  • ENGIE NGV POWERTRAIN
  • GASPECO NUCLEARELECTRICA
  • HIDROELECTRICA ROMGAZ
  • INAQ RTV
  • TUV AUSTRIA ROMÂNIA VULCAN GAS ITALIA – răspunde unei necesități stringente de a umple vidul legislativ și de a dezvolta noi standarde naționale și continentale, de a promova, armoniza, reprezenta interesele și necesitățile producătorilor, furnizorilor, distribuitorilor, utilizatorilor și transportatorilor de combustibili alternativi, în aceste vremuri ale tranziției către energia verde.

Combustibilii alternativi pentru care participanții și-au asumat eforturi comune pentru standarde aplicate inter-industrii, necesare unei foi de parcurs cu rezultatul reducerii totale a emisiilor de carbon, sunt gazul natural comprimat (GNC), gazul natural lichefiat (GNL) și hidrogenul.

În acest sens, ARCA și-a asumat misiunea de a gestiona tranziția către aceste obiective prin dezvoltarea și promovarea infrastructurii tehnico-legale, în colaborare cu instituțiile publice abilitate, de exploatare coerentă a combustibililor alternativi precum GNL, GNC, carburanți biologici și sintetici, etapă critică în evoluția spre exploatarea hidrogenului.

Obiectivele specifice pentru atingerea scopului s-au definit prin dezvoltarea, transpunerea și implementarea normelor, standardelor, specificațiilor și legislației din domeniul combustibililor alternativi, promovarea beneficiilor acestora în operațiuni comerciale, coerența sarcinilor financiare în întreprinderile ale căror operațiuni depind de consum și, nu în ultimul rând, menținerea unui nivel suportabil al costurilor asociate cu tranziția la energie verde, nivel resimțit la consumatorul final.

“Considerăm necesară înființarea unei asociații care să asigure/asiste tranziția către acest viitor, prin concentrarea eforturilor sale în domeniul combustibililor alternativi și adoptarea acestora în limitele tolerabilității financiare, fără a pune presiune pe fluxurile financiare din industrii deja afectate de evenimente în plină desfășurare la nivel global.” a susținut Paul Badea, Președintele ARMS.

“Soluția de tranziție este evidentă, a fost evidentă foarte mult timp, dar este blocată de un cadru legal stufos care blochează inovația. Noi am pionierat utilizarea gazelor naturale în transporturi comerciale, în primul rând constrânși de costurile operaționale ridicate de variații în prețul barilului de petrol. Gazul a fost o soluție la îndemână și gazul rămâne o soluție mult mai puțin poluantă, pe care astăzi trebuie să o exploatăm în tranziția noastră certă către soluții non poluante sau cu influență NET 0 asupra mediului înconjurător” a precizat Alexandru Stefănescu președintele COTAR.

“Decarbonizarea stă la baza pactului ecologic european, decarbonizarea transporturilor reprezintă o provocare foarte importantă, la fel de dificilă ca și decarbonizarea energiei în condițiile în care transportul reprezintă un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră ale Uniunii Europene, iar transportul rutier reprezintă peste 70% din această pondere. Cred că trebuie să folosim soluții realiste, soluții rentabile și ușor de implementat care să ne ajute să scădem emisiile de CO2. Avem mai multe soluții la îndemână și trebuie să folosim toate oportunitățile de finanțare, de politici publice și de insentive pentru a promova utilizarea de combustibili alternativi care asigură o produceră mai mică a emisiilor de carbon. În mod clar nu vom putea face trecerea către mașini electrice imediat, brusc, va trebui ca o bună perioadă de timp să folosim mașinile pe care le avem deja la dispoziție sau în mod clar o bună parte din mașinile care încă se vor produce în Uniunea Europeana vor fi cu combustie internă” a precizat Cristian Bușoi – Europarlamentar, Președinte al Comisiei Pentru Industrie, Energie Și Cercetare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii