SCANDAL la American Airlines, după ce un însoțitor de bord a fost acuzat că spiona femeile la toaletă. O minoră a găsit un smartphone lipit de capac

SCANDAL la American Airlines, după ce un însoțitor de bord a fost acuzat că spiona femeile la toaletă. O minoră a găsit un smartphone lipit de capac
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 19/09/2023, 17:52
Actualizat: 19/09/2023, 17:57

O familie a dat în judecată compania aeriană American Airlines, după ce fiica lor – o adolescentă în vârstă de 14 ani – ar fi găsit un aparat foto lipit de capacul toaletei din avionul în care se aflau.

„Pe 2 septembrie, în timp ce călătorea cu American Airlines, zborul 1441, pe ruta Charlotte – Boston, fiica noastră de 14 ani a fost vizată de un pedofil care a filmat-o în timp ce folosea baia”, a transmis familia, prin intermediul avocatului lor, Paul Llewellyn, care a făcut publică și o fotografie cu gadget-ul respectiv montat pe capacul toaletei.

Presupusă fotografie a iPhone-ului, lipită pe partea inferioară a capacului toaletei, furnizată de avocatul familiei adolescentei, Paul Llewellyn

Familia susține că bărbatul ar fi condus-o pe fiica lor la baia de la clasa I și i-ar fi spus să ignore capacul de wc, pentru că era stricat.

„Nu există nicio îndoială, pentru noi, că acest lucru a fost săvârșit de însoțitorul de bord, care a îndrumat-o să folosească baia de la clasa întâi de la autocar, a intrat chiar înaintea ei «să se spele pe mâini» – apoi i-a spus că scaunul era rupt și «să nu-și facă griji pentru asta» – și a reintrat imediat după ce a plecat”, a mai spus avocatul familiei.

Familia spune că această succesiune de evenimente a fost sesizată și de alți pasageri. După ce a folosit toaleta, adolescenta și-a dat seama că banda de avertizare – care pare a fi cea emisă oficial de compania aeriană – ascunde o cameră.

„După ce a folosit toaleta, fiica noastră și-a dat seama că un iPhone ascuns în mare parte a fost atașat pe spatele scaunului de toaletă pentru a o înregistra și a făcut o poză cu propriul ei telefon. Funcțiile foarte specifice ale telefonului ascuns se potriveau perfect cu cele recuperate ulterior de la însoțitorul de bord de către forțele de ordine, iar reprezentanții companiilor aeriene au confirmat că autocolantele oficiale folosite pentru a securiza și ascunde telefonul nu ar fi fost accesibile oricui, în afară de echipaj”, se mai arată în comunicat.

La începutul acestei luni, însoțitorul de bord al companiei respective a fost arestat, de Poliția de stat din Massachusetts, relatează WCVB Boston.

„Luăm această chestiune foarte în serios și cooperăm pe deplin cu forțele de ordine în ancheta lor, deoarece siguranța și securitatea sunt prioritățile noastre cele mai mari”, au precizat reprezentanții companiei aeriene American Airlines.

Cu toate acestea, familia spune că nu a primit răspuns de la companie în săptămânile care au urmat incidentului.

„Aceste evenimente au lăsat-o pe fiica noastră – și pe întreaga familie – șocate și profund deranjate. Este greu de înțeles că un însoțitor de bord – însărcinat cu asigurarea siguranței și securității noastre și căruia publicul zburător este obligat legal să se supună – pare să fi țintit și exploatat copilul nostru pentru a obține pornografie infantilă în timpul unui zbor. Faptul că unei persoane ca acesta i s-a permis să fie în acea poziție de încredere – și ar putea continua cu un astfel de comportament nesăbuit necontrolat – ar trebui să șocheze fiecare părinte”, a spus familia.

FBI-ul este aparent implicat în investigație, dar a refuzat să comenteze, potrivit sursei citate.

FOTO – Facebook.com/AmericanAirlines

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii de la bloc riscă mari amenzi. Multă lume face asta când gătește, acum e...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii