Scrisoarea tulburătoare a Andreei din Iași pentru Moș Crăciun: „Sunt în clasa a 5-a și îmi doresc un..”

Scrisoarea tulburătoare a Andreei din Iași pentru Moș Crăciun: Sunt în clasa a 5-a și îmi doresc un..
Foto: Facebook
Publicat: 07/12/2022, 08:24

Scrisoarea către Moș Crăciun a unei fetițe din Iași, pe nume Andreea, a devenit virală pe rețelele de socializare.

În mesajul adresat Moșului, eleva de clasa a V-a așterne câteva rânduri tulburătoare:

„Dragă Moș Crăciun, sunt în clasa a 5-a și îmi doresc un tort de ciocolată. Mai am încă două surori și am mai avut un frate, care a decedat.

Moșule, dacă vrei să mai aduci ceva ce vreți dumneavoastră.

Învăț la școala Valea Oilor.

Mulțumesc, Moșule, dacă puteți aduce toate astea,

Își mulțumesc!

Mă numesc:

Ciocoiu Andreea Elena”.

Oamenii au sărit imediat în ajutorul familiei năpăstuite, pentru a-i oferi un Crăciun adevărat.

Scrisori sfâșietoare pentru Moș Crăciun, din satele sărace ale României

România are cei mai mulți copii din UE expuși la sărăcie și excluziune socială, potrivit unui studiu Eurostat.

Aproape un sfert din copiii din UE sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, iar România se afla în 2020 pe primul loc în clasamentul realizat de Oficiul European de statistică, cu unul din trei copii expuși acestui risc.

Dintre țările UE, România a înregistrat cea mai mare rată a copiilor expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială (41,5%) în 2020, urmată de Bulgaria (36,2%), Spania (31,8%) și Grecia (31,5%).

Intensitatea scăzută a muncii în gospodării, rezultând venituri reduse și sărăcie, nivelul precar de educație, tipurile de gospodărie cu mai mulți copii, migrația și condițiile de viață grele contribuie la riscul de sărăcie.

În fiecare an, copiii săraci trimit scrisori Moșului, în speranța că vor primi ceva de sărbători. Conținutul acestora sunt de-a dreptul emoționante.

„Te rog Moș Crăciun să te rogi împreună cu mine pentru tatăl meu care este foarte bolnav”, scrie Ionel, un băiețel de clasa a IV-a.

„Dragă Moș Crăciun, Eu sunt Victor și mai am un pic și împlinesc 6 anișori. Vreau să îți spun că am fost cuminte și te-aș ruga dacă poți să îmi aduci un joc cu patrula cățelușilor. Îți mulțumesc Moșule și te aștept cu drag. Victor”, scrie un alt băiețel.

„Eu sunt Daniela, sunt în clasa pregătitoare, învăț bine și am fost cuminte. Și aș dori dacă poți să îmi aduci un ursuleț, cărți de desenat și ceva dulce. Te iubesc Moșule și te aștept.”, scrie o fetiță.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase