Sentință DEFINITIVĂ în cazul criminalului din Bascov care și-a ucis 5 membri ai familiei. Ce au decis judecătorii

Sentință DEFINITIVĂ în cazul criminalului din Bascov care și-a ucis 5 membri ai familiei. Ce au decis judecătorii
Publicat: 22/06/2023, 14:14
Actualizat: 22/06/2023, 14:16

Crima din comuna argeșeană Bascov, săvârșită în noaptea de 8 spre 9 august 2022 de un bărbat de 53 de ani, bolnav psihic, a îngrozit întreaga Românie. Acesta urma să fi internat și a pus la punct un plan prin care a dorit să se răzbune pe familie. Părinții, fratele, sora și o nepoată de numai 5 ani au fost uciși în acea noapte, doar cumnatul bărbatului reușind să scape cu viață.

Cu toate că era bolnav psihic, în urma investigațiilor s-a stabilit că bărbatul din Bascov, județul Argeș, a acționat cu discernământ, fiind vorba despre premeditarea crimelor.

Judecătorii au decis ca bărbatul să fie condamnat la închisoare pe viață, sentința fiind definitivă. Cumnatul său, singurul supraviețuitor al acelei nopți cumplite, urmează să primească 700.000 euro daune morale.

Bărbatul, care fugise după comiterea crimelor, a fost prins de polițiști chiar în acea zi, după ce se ascunsese într-o pădure, iar acum se află în penitenciarul Mioveni.

Dan Antonescu, expert criminolog: ” Bărbatul are o inteligență aparte, trăiește în multe lumi”

Expertul criminolog Dan Antonescu a explicat, în exclusivitate pentru Gândul, că acest criminal are o inteligență aparte, una diabolică, ceea ce-l ajuta să-și mascheze, cu viclenie, trăirile reale.

„Spunea medicul curant al celui care a omorât cei cinci membri ai familiei că, abia acum, constată și el că atunci când  bărbatul venea lunar sau trimestrial, cum este prevăzută legislația, avea impresia că discută cu un om care se află într-o stare bună din punct de vedere mental, că-și ia medicația…

Și-n timpul acesta, el își scria în jurnal ce are de gând să facă, de ce este supărat pe membrii familiei, planificându-și cum să-i omoare. Iar în fața medicului, el se prezenta cu o figură de om normal aproape.

Bărbatul are o inteligență aparte, chiar medicul lui spunea că era pasionat de citit. Firesc că, datorită sau în cazul ăsta, din cauza cărților, el putea trăi în mai multe lumi. Lumea lui, lumea șoaptelor pe care le auzea și care l-au și determinat poate să facă asta, apoi mai avea și lumea cărților pe care le citea. Ce mi-a atras atenția a fost că în fața judecătorului el a afirmat că a avut discernământul diminuat”, a declarat expertul criminolog Dan Antonescu. (informații detaliate AICI)

”Mai este o problemă. Pe cumnatul său probabil că, din două motive, nu l-a executat și pe el. Unu: că nu era rudă de sânge, doi era medic și este posibil ca cei care au astfel de probleme să aibă o anume jenă, o anume teamă de medici. Ei știu că din partea medicului vin tratemente sau interdicții sau cine știe ce alte chestii. El în fața medicului se prezintă altfel și de aceea nici nu l-a omorât”

Dan Antonescu

Citește și:

EXCLUSIV | Producția de tehnică militară a intrat ”la apă”? Președintele ASIAA: ”România a primit ordinul să tragă frâna de mână!”

EXCLUSIV | Profesor universitar la ASE, acuzat de discriminare și hărțuire sexuală. Concluziile ANCHETEI demarate de Rectorat – UPDATE

EXCLUSIV | Român implicat în asasinarea unui afacerist ucrainean în Bulgaria. Legături strânse între mafiile din spațiul ex-sovietic și România

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu, după anularea PUZ Sector 2: ”Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al Capitalei cu încă 10-20 de ani”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic