EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu, după anularea PUZ Sector 2: ”Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al Capitalei cu încă 10-20 de ani”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu, după anularea PUZ Sector 2: ”Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al Capitalei cu încă 10-20 de ani”
Publicat: 07/06/2023, 15:11
Actualizat: 07/06/2023, 16:42

Tribunalul București a anulat Planul Urbanisic Zonal (PUZ) al Sectorului 2, sentința nefiind definitivă. De mai mult timp, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a dus o luptă aproape furibundă pentru a anula/suspenda PUZ-urile de sectoare, ceea ce – potrivit specialiștilor în urbanism – nu duce decât la un blocaj care poziționează Bucureștiul în trecut, nu în viitor, așa cum ar fi normal.

Lupta pare interminabilă, bucureștenii sunt cei care au de suferit, iar la adresa lui Nicușor Dan a fost depusă chiar și plângere penală – mai multe informații AICI -, edilul fiind acuzat că ”face jocurile”, ”ajutat” de judecătoarea Roxana Stanciu, plângerea penală depusă la DNA vizând-0 și pe aceasta.

Urbanismul din București, la acest moment, se află în faza paradoxală în care există, dar lipsește cu desăvârșire, motivul fiind o ”formulă” prin care Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, blochează cu o perseverență demnă de o cauză mai bună orice încercare de reglementare urbanistică.

”Dacă PUZ-ul rămâne anulat definitiv, Nicușor Dan ar putea să anuleze aproape 400 de autorizații de construire”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu are o primă reacție după ce Tribunalul București a anulat PUZ Sector 2, precizând – de la bun început – că a tras deja un semnal de alarmă (toate detaliile AICI) referitor la senzația că Nicușor Dan pare că ”știa dinainte soluția” care urma a fi dată în acest dosar.

Dacă PUZ-ul rămâne anulat definitiv, Nicușor Dan ar putea să anuleze aproape 400 de autorizații de construire dintr-un foc.

Este incredibil! În acele autorizații nu este vorba numai despre construcții proprietate privată ale unor persoane fizice sau juridice. Acolo sunt autorizații de branșament, sunt autorizații pentru parcuri, sunt autorizații pentru lucrări publice. Nicușor Dan nu a făcut o selecție, le-a luat pe toate și a spus «vă duc Bucureștiul cu 80 de ani în urmă».

Asta a făcut la fiecare PUZ Coordonator. Am mai dat în urmă ceasul biologic al orașului nostru cu încă 10-20 de ani. Am ajuns undeva prin 1930. Și o să ajungem, probabil, în 1830, atunci când Bucureștiul era plin de pârloage, plin de buruieni, și probabil că asta numește primarul general al Capitalei spațiu verde amenajat”, a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Așa își consumă timpul primarul general al Capitalei”

Avocatul Radu Dinulescu a mai precizat, în exclusivitate pentru Gândul, că ne aflăm în fața unui pericol imens, pentru că vor urma litigiile legate de toate prejudiciile aduse de Nicușor Dan statului român și tuturor părților implicate.

Decizia Tribunalului București de anulare a PUZ Sector 2 nu este definitivă, dar avocatul Dinulescu avertizează că mai există o astfel de decizie legată de PUZ Sector 2, a unei alte instanțe de judecată, care – la fel – nu este definitivă, numai că în acel caz, existând aceleași informații și aceleași argumente, PUZ-ul a fost declarat… legal. Un astfel de paradox nu poate decât să contrarieze.

Pericolul este imens, pentru că acum încep, de fapt, litigiile cu privire la prejudiciile pe care Nicușor Dan le produce și statului român și părților. Din păcate, într-o primă fază o să plătim tot noi, din bugetul local, după care va fi, cu siguranță, o acțiunea împotriva celui care a luat această decizie și care a semnat asemenea act.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, dar mai avem o decizie, care nu este nici ea definitivă, prin care acest PUZ, pe aceleași argumente pe care a fost atacat, a fost declarat ca fiind legal.

Avem o contrarietate de hotărâri date de două complete ale aceluiași Tribunal București și ale aceleiași Secții de Contencios, cele două complete judecând aceleași argumente. Deci argumentele, în anularea PUZ Sector 2, au fost aceleași ca și atunci când a fost declarat legal! Nu sunt alte argumente.

Urbanismul este o știință a viitorului, este o știință de planificare pentru viitor a unei localități. Nicușor Dan privește urbanismul cu ochii trecutului, el își dorește ca Bucureștiul să rămână încremenit, undeva între anii 1920 – 1930.

Soluția nu va rămâne așa, dar, din păcate, cei care depun acum cerere pentru emiterea unui certificat de urbanism nu mai pot să îl primească. Cei care au depus anterior vor primi, în continuare, astfel de acte în baza PUZ Sector 2, contează momentul cererii. Dar asta nu înseamnă că Nicușor Dan nu va dori să atace orice, oricând, așa își consumă timpul primarul general al Capitalei”, a conchis avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO| ”Război” lângă Paradisul Verde. Cristian Țânțăreanu, acuzat de șantaj: ”Profită și face tot ce vrea”/ Cum reacționează omul de afaceri

Daniela Popa (PSD), acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă!”

EXCLUSIV | Mohammad Murad, audiat în dosarul ”Dan Diaconescu”: ”Nu le cunoșteam pe cele două gemene!”

Alexandru Petrescu, REVOLTAT de tergiversările lui Nicușor Dan: ”A anunțat că salvează Hanul Solacolu. Istoria Bucureștilor se prăbușește!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele