EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu, după anularea PUZ Sector 2: ”Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al Capitalei cu încă 10-20 de ani”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu, după anularea PUZ Sector 2: ”Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al Capitalei cu încă 10-20 de ani”
Publicat: 07/06/2023, 15:11
Actualizat: 07/06/2023, 16:42

Tribunalul București a anulat Planul Urbanisic Zonal (PUZ) al Sectorului 2, sentința nefiind definitivă. De mai mult timp, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a dus o luptă aproape furibundă pentru a anula/suspenda PUZ-urile de sectoare, ceea ce – potrivit specialiștilor în urbanism – nu duce decât la un blocaj care poziționează Bucureștiul în trecut, nu în viitor, așa cum ar fi normal.

Lupta pare interminabilă, bucureștenii sunt cei care au de suferit, iar la adresa lui Nicușor Dan a fost depusă chiar și plângere penală – mai multe informații AICI -, edilul fiind acuzat că ”face jocurile”, ”ajutat” de judecătoarea Roxana Stanciu, plângerea penală depusă la DNA vizând-0 și pe aceasta.

Urbanismul din București, la acest moment, se află în faza paradoxală în care există, dar lipsește cu desăvârșire, motivul fiind o ”formulă” prin care Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, blochează cu o perseverență demnă de o cauză mai bună orice încercare de reglementare urbanistică.

”Dacă PUZ-ul rămâne anulat definitiv, Nicușor Dan ar putea să anuleze aproape 400 de autorizații de construire”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu are o primă reacție după ce Tribunalul București a anulat PUZ Sector 2, precizând – de la bun început – că a tras deja un semnal de alarmă (toate detaliile AICI) referitor la senzația că Nicușor Dan pare că ”știa dinainte soluția” care urma a fi dată în acest dosar.

Dacă PUZ-ul rămâne anulat definitiv, Nicușor Dan ar putea să anuleze aproape 400 de autorizații de construire dintr-un foc.

Este incredibil! În acele autorizații nu este vorba numai despre construcții proprietate privată ale unor persoane fizice sau juridice. Acolo sunt autorizații de branșament, sunt autorizații pentru parcuri, sunt autorizații pentru lucrări publice. Nicușor Dan nu a făcut o selecție, le-a luat pe toate și a spus «vă duc Bucureștiul cu 80 de ani în urmă».

Asta a făcut la fiecare PUZ Coordonator. Am mai dat în urmă ceasul biologic al orașului nostru cu încă 10-20 de ani. Am ajuns undeva prin 1930. Și o să ajungem, probabil, în 1830, atunci când Bucureștiul era plin de pârloage, plin de buruieni, și probabil că asta numește primarul general al Capitalei spațiu verde amenajat”, a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Așa își consumă timpul primarul general al Capitalei”

Avocatul Radu Dinulescu a mai precizat, în exclusivitate pentru Gândul, că ne aflăm în fața unui pericol imens, pentru că vor urma litigiile legate de toate prejudiciile aduse de Nicușor Dan statului român și tuturor părților implicate.

Decizia Tribunalului București de anulare a PUZ Sector 2 nu este definitivă, dar avocatul Dinulescu avertizează că mai există o astfel de decizie legată de PUZ Sector 2, a unei alte instanțe de judecată, care – la fel – nu este definitivă, numai că în acel caz, existând aceleași informații și aceleași argumente, PUZ-ul a fost declarat… legal. Un astfel de paradox nu poate decât să contrarieze.

Pericolul este imens, pentru că acum încep, de fapt, litigiile cu privire la prejudiciile pe care Nicușor Dan le produce și statului român și părților. Din păcate, într-o primă fază o să plătim tot noi, din bugetul local, după care va fi, cu siguranță, o acțiunea împotriva celui care a luat această decizie și care a semnat asemenea act.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, dar mai avem o decizie, care nu este nici ea definitivă, prin care acest PUZ, pe aceleași argumente pe care a fost atacat, a fost declarat ca fiind legal.

Avem o contrarietate de hotărâri date de două complete ale aceluiași Tribunal București și ale aceleiași Secții de Contencios, cele două complete judecând aceleași argumente. Deci argumentele, în anularea PUZ Sector 2, au fost aceleași ca și atunci când a fost declarat legal! Nu sunt alte argumente.

Urbanismul este o știință a viitorului, este o știință de planificare pentru viitor a unei localități. Nicușor Dan privește urbanismul cu ochii trecutului, el își dorește ca Bucureștiul să rămână încremenit, undeva între anii 1920 – 1930.

Soluția nu va rămâne așa, dar, din păcate, cei care depun acum cerere pentru emiterea unui certificat de urbanism nu mai pot să îl primească. Cei care au depus anterior vor primi, în continuare, astfel de acte în baza PUZ Sector 2, contează momentul cererii. Dar asta nu înseamnă că Nicușor Dan nu va dori să atace orice, oricând, așa își consumă timpul primarul general al Capitalei”, a conchis avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO| ”Război” lângă Paradisul Verde. Cristian Țânțăreanu, acuzat de șantaj: ”Profită și face tot ce vrea”/ Cum reacționează omul de afaceri

Daniela Popa (PSD), acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă!”

EXCLUSIV | Mohammad Murad, audiat în dosarul ”Dan Diaconescu”: ”Nu le cunoșteam pe cele două gemene!”

Alexandru Petrescu, REVOLTAT de tergiversările lui Nicușor Dan: ”A anunțat că salvează Hanul Solacolu. Istoria Bucureștilor se prăbușește!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
FOTO. Imagini incendiare cu iubita fotbalistului în bikini! Cum arată după ce a născut gemeni
Ce avea în buzunare Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins de polițiștii...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
😮 Cât de bine arată noua Dacia Duster. SUV-UL românesc merită toți BANII 😮
Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul...
Alături de cine va fi înmormântată Rona Hartner? Actrița va fi înhumată pe 1 Decembrie
Copilul care a prezis pandemia vine cu profeții pentru 2024. Adolescentul avertizează asupra unor dezastre...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
ADEVĂRUL! Cel mai IMPORTANT moment al secolului a fost o MARE FARSĂ pentru că...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...