Șoferul care a lovit un polițist cu mașina în zona Gării de Nord, trimis în judecată sub control judiciar. Bărbatul este acuzat de ultraj

Șoferul care a lovit un polițist cu mașina în zona Gării de Nord, trimis în judecată sub control judiciar. Bărbatul este acuzat de ultraj
Șoferul care a lovit un polițist cu mașina în zona Gării de Nord, trimis în judecată sub control judiciar. Bărbatul este acuzat de ultraj. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23/03/2021, 13:54

Șoferul care a lovit un polițist cu mașina în noiembrie 2020 în zona Gării de Nord din Capitală, a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru ultraj.

Decizia de trimitere în judecată a fost luată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, se arată într-un comunicat al instituției.

„Prin rechizitoriul din data de 19.03.2021 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, prevăzută de articolul 257, alin. 1, 4 C. pen. rap. la art. 193 alin 1 C. pen”, se arată în comunicat.

Șoferul care a lovit un polițist cu mașina, acuzat de ultraj

Potrivit comunicatului de presă, șoferul care a lovit un polițist cu mașina este acuzat de ultraj, iar procurorii au cerut menținerea măsurilor preventive luate anterior față de acesta.

„Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Sectorului 1 București, cu propunere de menținere a măsurilor preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situația care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul instituției.

Incidentul a avut loc în noiembrie

Un poliţist a fost lovit violent, în luna noiembrie, de un şofer în zona Gării de Nord din Capitală. Anterior, poliţistul îi spusese şoferului să se pună în mişcare, deoarece acesta staţiona neregulamentar „pe avarii”.

Sindicatul Europol a postat pe pagina de Facebook momentul în care şoferul nervos îl loveşte violent pe poliţist, care l-a atenţionat să se pună în mişcare. Acesta staţiona neregulamentar în zona Gării de Nord din Bucureşti, pe modul „avarii”.

Şoferul nu a suportat critica şi a devenit agresiv în exprimare, spun cei de la Europol.

„În momentul în care poliţistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima şi a lua măsurile legale, şoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru”, spun sindicaliştii Europol.

Şoferul nervos a fost prins la 5 străzi distanţă de locul faptei şi a fost plasat în custodia poliţiei.