Șoferul oprit de polițiști pe Șoseaua Colentina, REȚINUT pentru 24 de ore. Conducea băut și drogat, iar agenții l-au urmărit după ce nu a oprit la semnalul lor

Șoferul oprit de polițiști pe Șoseaua Colentina, REȚINUT pentru 24 de ore. Conducea băut și drogat, iar agenții l-au urmărit după ce nu a oprit la semnalul lor
FOTO - Poliția Locală Sector 2
Publicat: 16/02/2023, 19:14
Actualizat: 16/02/2023, 19:41

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au declanșat acțiunea penală împotriva șoferului oprit de polițiști pe Șoseaua Colentina, după ce a condus băut și drogat, și au dispus reținerea sa pentru 24 de ore. Inculpatul urmează a fi prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, tânărul (31 de ani) este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ultraj în modalitatea tentativei de omor calificat săvârșite pentru ascunderea altei infracțiuni și asupra a două sau mai multe persoane, precum și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

„În data de 12.02.2023, în intervalul orar 23:32 – 23:47, având o alcoolemie de 0,96 g‰ și fiind sub influența unor substanțe psihoactive, inculpatul, în vârstă de 31 de ani, a condus autoturismul pe mai multe străzi din municipiului București, sectoarele 2 și 3, intrând în coliziune frontală, la ora 23:47:28, cu autospeciala de poliție în care se aflau doi polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, provocând rănirea acestora, dar și a pasagerului pe care inculpatul îl transporta în autoturism.

Inculpatul a provocat incidentul în condițiile în care acesta nu a oprit la semnalul unui echipaj al Brigăzii Rutiere București, declanșând urmărirea sa de către mai multe forțe de poliție, a circulat constant cu viteză peste limita legală, depășind în unele zone viteza de 100 km/h, a pătruns pe culoarea roșie a semaforului în mai multe intersecții și a evitat la limită în două situații producerea unor coliziuni cu autoturisme care circulau regulamentar, iar în cele din urmă a intrat în coliziune frontală cu una din autospecialele Brigăzii Rutiere București, care a încercat blocarea vehiculului inculpatului.

Procedând în modul descris mai sus, inculpatul a manifestat indiferență față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni cu urmări potențial letale pe seama hazardului și astfel punând în pericol, cu intenție indirectă, viețile persoanelor vătămate”.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri și Brigada Rutieră.

Potrivit sursei citate, punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Șoferul a circulat băut și drogat, prin două sectoare

În ultima oră a zilei de duminică, 12 februarie, bărbatul în vârstă de 31 de ani se deplasa haotic pe șosea, când a fost observat de un echipaj de poliție. Agenții i-au făcut semn să oprească, dar acesta și-a continuat drumul și, astfel,  agenții au plecat în urmărirea sa.

După aproximativ doi kilometri, agenții au blocat șoseaua cu mai multe mașini, dar vitezomanul a intrat în plin într-o mașină de poliție, pe care a distrus-o aproape în totalitate.

În urma impactului violent, doi polițiști au ajuns la spital, unul fiind în stare gravă. Imediat la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, dar și forțele de intervenție.

Șoferul pe care agenții îl urmăreau a fost prins, încătușat și dus la secție pentru audieri. În urma testării cu aparatul etiliotest a șoferului a rezultat valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus și la IML, pentru recoltarea probelor biologice.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern