Sorin Oprescu, infectat cu COVID-19. Fostul primar al Capitalei este internat la „Matei Balș”

Sorin Oprescu, infectat cu COVID-19. Fostul primar al Capitalei este internat la „Matei Balș”
Dosarul lui Sorin Oprescu se va judeca pe data de 14 octombrie. Foto: Ionuț Mureșan
Publicat: 19/09/2021, 10:56
Actualizat: 19/09/2021, 11:51

Fostul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a infectat cu Covid-19, deși este vaccinat împotriva virusului. Oprescu a fost internat la Institutul „Matei Balș” din Capitală, spun surse medicale pentru Gândul.

Oprescu, în vârstă de 69 de ani, este imunizat cu ambele doze de vaccin împotriva Covid-19. Din primele informații, fostul primar ar avea nevoie de perfuzii, însă starea sa de sănătate este stabilă în prezent.

De profesie medic, Sorin Oprescu a crezut inițial că este vorba de o răceală, însă în urma unui test a aflat că este infectat cu virusul SARS-COV-2.  Acesta s-a prezentat la spital cu simptome specifice bolii, printre care și febră. Surse medicale au mai declarat pentru Gândul că fostul primar s-ar fi infectat chiar la Spitalul Municipal, la scurt timp după deschiderea secţiei COVID-19.

Fostul edil al Bucureștiului are mai multe probleme de sănătate, printre care diabet zaharat și hipertensiune arterială.

Ce se întâmplă cu procesul fostului primar

Magistrații se vor pronuța pe data de 23 septembrie dacă dosarul mitei lui Sorin Oprescu va ajunge la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru clarificarea unei chestiuni de drept sau dacă procesul intră în faza dezbaterilor pe 14 octombrie.

Curtea de Apel București stabilise, inițial, pronunțarea pentru joi, după ce la ultimul termen de judecată, din data de 9 septembrie, avocata lui Bogdan Popa – fost director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, dar și fost șef al Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti” – a depus o cerere de sesizare a CJUE.

Dacă cererea va fi admisă, ar putea dura ani până când CJUE va da o soluție. Dacă cererea va fi respinsă, procesul continuă pe data de 14 octombrie.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie..