Sorin Ovidiu Vîntu scapă de dosarul de dare de mită în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Faptele s-au prescris

Sorin Ovidiu Vîntu scapă de dosarul de dare de mită în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Faptele s-au prescris
Sorin Ovidiu Vîntu scapă de unul din dosarele sale penale. Sursa foto: Silviu Matei/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 05/04/2021, 18:35

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a scăpat de dosarul penal în care DNA îl acuză că i-ar fi dat un milion de euro mită fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Aceasta după ce Tribunalul București a constatat că fapta de care este acuzat omul de afaceri s-a prescris, informează G4Media.

Sentința privind prescrierea faptei omului de afaceri poate fi contestată

Sursa citată notează că procurorii Direcției Naționale Anticorupție pot contesta decizia Tribunalului București.

Vîntu, fost patron al postului de televiziune Realitatea TV, își recunoscuse inițial faptele, dar ulterior și-a schimbat declarațiile.

Sorin Ovidiu Vîntu fusese trimis în judecată în acest dosar în anul 2018. Acesta este al șaselea dosar penal pe numele fostului mogul media.

Vîntu a fost condamnat în aprilie 2012 în al cincilea dosar, în care a fost judecat alături de alte persoane, printre care Liviu Luca, pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom.

Cine este Sorin Ovidiu Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu este unul dintre cei mai controversați milionari ai României.

El a fost eliberat condiționat din închisoare martie 2020, printr-o decizie a Tribunalului București. Afaceristul a executat parțial o condamnare de 11 ani de detenție, rezultată din contopirea unor pedepse primite în mai multe dosare.

Ultima condamnare de 10 ani închisoare îi fusese aplicată lui Vîntu în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA.

El mai avea, totodată, și alți 8 ani închisoare primiți în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014) și un an închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă (iunie 2012).

Recent, omul de afaceri a declarat că pandemia de COVID-19 este „o afacere de triliarde de dolari” și le-a cerut românilor să nu se mai lase manipulați de mai mulți medici care apar în public și îi atenționează că masca de protecție va trebui purtată mulți ani de acum înainte.