Statele Unite încep studiul de evaluare a reacțiilor alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna

Redactor:
Florentina Dinu
Statele Unite încep studiul de evaluare a reacțiilor alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna

Un studiu clinic este în desfășurare pentru a determina dacă persoanele care sunt foarte alergice sau au o tulburare mastocitară prezintă un risc crescut de reacție alergică imediată și sistemică la vaccinurile Moderna sau Pfizer-BioNTech Covid-19.

Reacțiile alergice la vaccinurile Pfizer, Moderna COVID-19 se concentrează într-un nou studiu clinic

Institutele Naționale de Sănătate (NIH) din SUA au anunțat miercuri că lansează un studiu pentru a determina riscul reacțiilor alergice la vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna în rândul anumitor persoane, transmite Reuters,

Un studiu clinic este în desfășurare pentru a determina dacă persoanele care sunt foarte alergice sau au o tulburare mastocitară prezintă un risc crescut de reacție alergică imediată și sistemică la vaccinurile Moderna sau Pfizer-BioNTech COVID-19.

„Înțelegerea publicului a fost îngrijorată de rapoartele de reacții alergice rare și severe la vaccinurile Moderna și Pfizer-BioNTech COVID-19”, a declarat Anthony S Fauci, MD, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), parte a Institutelor Naționale de Sănătate. „Informațiile adunate în timpul acestui studiu vor ajuta medicii să sfătuiască persoanele care sunt foarte alergice sau care suferă de o tulburare de mastocite cu privire la riscurile și beneficiile primirii acestor două vaccinuri. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, beneficiile vaccinării COVID-19 depășesc cu mult riscurile . „

Datele din studiu, care este sponsorizat și finanțat de NIAID, se așteaptă să fie publicate la sfârșitul verii.

Echipa de studiu va înscrie 3.400 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 69 de ani la maximum 35 de centre academice de cercetare alergică la nivel național. Aproximativ 60% dintre participanții la studiu, grupul 1, trebuie să aibă fie antecedente de reacții alergice severe, fie un diagnostic de tulburare mastocitară, în timp ce 40% dintre participanți, grupul 2, nu vor avea.

Personalul studiului va colecta sânge, urină și tampoane nazale de la participanți înainte de fiecare injecție și sânge și urină după fiecare injecție.

Biologii vor examina posibilele mecanisme ale reacțiilor și dacă anumite tipare genetice sunt asociate cu un risc mai mare

Dacă în timpul studiului apar un număr semnificativ de reacții alergice sistemice la unul sau la ambele vaccinuri, anchetatorii vor analiza aceste probe biologice pentru a examina posibilele mecanisme ale reacțiilor și dacă anumite tipare genetice sunt asociate cu un risc mai mare.

Vaccinurile Moderna și Pfizer-BioNTech COVID-19 sunt primele două vaccinuri împotriva coronavirusului autorizate de Administrația pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență și au fost deja administrate la milioane de americani.

Majoritatea reacțiilor alergice rare și severe la aceste vaccinuri au apărut la persoanele cu antecedente de alergii. Un număr substanțial dintre aceste persoane au experimentat anterior o reacție alergică care pune viața în pericol, numită anafilaxie.

Conferință de presă a Comitetului de evaluare a riscurilor de farmacovigilență (PRAC) privind vaccinul Vaxzevria (Oxford/AstraZeneca). Imunizarea  cu acest tip de vaccin nu prezintă riscuri pentru sănătatea oamenilor, este concluzia la care au ajuns specialiștii direcției din cadrul Agenției Europene a Medicamentului. Totuși, PRAC a găsit o potențială legătură între vaccinul dezvoltat de asocierea Oxford-AstraZeneca şi probleme rare de coagulare a sângelui la persoanele adulte inoculate cu acest ser.

După ce a insistat că a luat în considerare toate dovezile disponibile până în prezent, Sabine Straus, președintele PRAC, a anunțat că, pe baza informațiilor cumulate, „riscurile sunt, totuși, foarte rare”.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Restricţii ridicate doar pentru cei imunizați împotriva Covid. Ţara care a luat decizia controversată
Şirul erorilor de raportare a deceselor cauzate de COVID-19. Ministrul Sănătăţii iese la raport
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Un medic american a murit în India, după ce s-a infectat cu Covid-19. Era vaccinat
BOMBĂ în showbiz! Pepe a sucit mințile unei colege de trust, deși e măritată! Avem...
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Valeriu Gheorghiță, declarație șoc după maratonul vaccinării: 'Cea mai mare temere nu este legată de...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A fost găsită moartă în dormitorul ei! Anunţul ŞOC al momentului. Cum au găsit-o poliţiştii
Tratamentul pentru gene mai mari care poate schimba culoarea ochilor. Avertismentul medicului
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cine este primul criptomiliardar al lumii şi cum a ajuns el să deţină o avere...
Inchide