„Străzi deschise în Capitală”. Pe mai multe străzi sunt în vigoare restricții de circulație în acest weekend pentru mai multe evenimente

„Străzi deschise în Capitală”. Pe mai multe străzi sunt în vigoare restricții de circulație în acest weekend pentru mai multe evenimente
Publicat: 15/10/2022, 09:16
Actualizat: 15/10/2022, 11:54

Primăria Municipiului București informează că în weekendul 15 – 16 octombrie vor avea loc, în Capitală, mai multe evenimente avizate de Comisia Tehnică de Circulație pentru care se instaurează o serie de restricții provizorii de circulație.

„Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii București” este unul dintre evenimentele cere se desfășoară până duminică, inclusiv.

Pentru desfășurarea evenimentului, se vor institui restricții de trafic, fără afectarea traficului general din intersecții și cu asigurarea traversului pentru str. Ion Câmpineanu, astfel:

  • sâmbătă și duminică (15-16 octombrie), între orele 11:00 – 00:00, se va restricționa traficul rutier pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Piața Victoriei și Splaiul Independenței.

Pe durata restricțiilor se va asigura o bandă de urgență pentru accesul auto la instituțiile din zona afectată.

„Străzi deschise – București, Promendă urbană”

Pe Calea Victoriei:

  • Sâmbătă și dumunică (15-16 octombrie), pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea mașinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Programul complet al transportului public modificat poate fi consultat pe site-ul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI).

Potrivim PMB, se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 11:00.

Al doilea weekend „Străzi deschise” în cartierul Rahova, are loc pe Str. Bârcă, sector 5, între orele 11:00 – 20:00, pe segmentul de drum cuprins între Calea Rahovei și Str. Dumbrava Nouă

Amenajarea zonei se va face cu o zi înainte de desfășurarea evenimentului, iar dezafectarea se va face după încheierea acestuia, până a doua zi.

  • Pentru amenajarea spațiului, se va închide traficul rutier pe str. Bârcă,  segmentul de drum precizat mai sus, de vineri, de la orele 22:00, până luni, orele 06:00

În plus, anunță PMB, se fac pregătiri pentru tragerea la sorți a grupelor turneului final ale Campionatului European Under 21, denumit  „FINAL DRAW „, care va avea loc la București, în data de 18 octombrie, ora 19:00, în incinta Ateneului Român.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul auto și pietonal va fi restricționat astfel

  • de duminică, 16 octombrie, începând cu orele 17:00 până în data de 18 octombrie, orele 23:00 pe str. Benjamin Franklin, segmentul de drum cuprins între Piața George Enescu și str. Nicolae Golescu;

Pentru data de 18.10.2022:

  • pe str. Constantin Esarcu, segmentul de drum cuprins între poarta de intrare în curtea Ateneului Român și str. Nicolae Golescu și a spațiului de parcare dispus în triunghiul cuprins între str. Constantin Esarcu și str. Episcopiei, intervalul orar 09:00 – 23:00;
  • restricționarea traficului auto pe banda I de circulație a Căii Victoriei, segmentul de drum cuprins între str. George Enescu și intrarea în hotelul Radisson Blue, intervalul orar 17:00 – 19:00;
  • restricționarea traficului auto pe banda I de circulație a bd. Iancu de Hunedoara, pe sensul de avans către Calea Dorobanților, în dreptul clădirii Metropolis Center, intervalul orar 20:00 – 23:00.

Pentru desfășurarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club FCSB și UTA Arad, de duminică, începând cu ora 18.30, pe „Arena Națională” se restricționează traficului rutier pe Bd. Pierre de Coubertin (între Str. Vatra Luminoasă și rondul de intrare în stadionul „Arena Națională”).

Astfel, trei linii de transport public sunt deviate duminică seară, rutele alternative de transport sunt disponibile pe site-ul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI).

Un alt eveniment  avizat de Comisia Tehnică de Circulație este festivalul de artă stradală „Outline Streetart Festival – Artogether”, ediția a II-a, pentru care, sâmbătă, circulația auto va fi restricționată pe str. Pictor Arthur Verona, segmentul de drum cuprins între intersecția cu str. Alexandru Dimitrie Xenopol și cu str. Jean Louis Calderon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase