SUA promit că „vor putea identifica unitățile ruse” care au comis atrocitățile de la Bucha

SUA promit că „vor putea identifica unitățile ruse” care au comis atrocitățile de la Bucha
Masacrul din Bucea/ Sursa foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 07/04/2022, 00:50

Statele Unite consideră acum că „vor putea identifica unitățile ruse” care au comis atrocitățile de la Bucha, Ucraina, potrivit unui oficial american apropiat investigației, relatează CNN.

Identificarea celor implicați „este o prioritate extrem de mare acum” pentru comunitatea de informații din SUA, a spus oficialul.

Colectarea și analizarea fluxurilor de informații folosind toate instrumentele și mijloacele disponibile a fost în desfășurare de când atrocitățile au ieșit la iveală, iar SUA se află în punctul de a „restrânge” numărul posibilităților, a spus oficialul citat de CNN.

Nu este sigur că SUA își vor anunța public concluziile și ar putea fi luată o decizie de a lăsa acest lucru în seama Ucrainei, a spus oficialul. SUA analizează, de asemenea, posibili indicatori că mai mult de o unitate sau un grup de luptători ruși s-au aflat în Bucha în perioada în care au avut loc atrocitățile. SUA încearcă să stabilească dacă unele dintre acestea s-au întâmplat în timp ce o unitate rusă se retrăgea, iar alta a intrat, a adăugat oficialul.

Anonymous a publicat duminică o listă a soldaților ruși care luptă în Ucraina. Ar fi vorba despre datele personale ale celor 120.000 de soldați ruși trimiși pe frontul din Ucraina de Vladimir Putin în așa-zisa ”operațiune militară specială”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase