UPDATE. Reacția Parchetului: Cei patru procurori nu aveau legătură cu ceilalți clienți! / SURSE. Update: Ministrul de Interne a intervenit în acest scandal / Radu Gavriș spune că se afla pe terasă, la Hanul lui Manuc, împreună cu doi procurori! A fost legitimat, dar nu a primit amendă pe loc!

UPDATE. Reacția Parchetului: Cei patru procurori nu aveau legătură cu ceilalți clienți! / SURSE. Update: Ministrul de Interne a intervenit în acest scandal / Radu Gavriș spune că se afla pe terasă, la Hanul lui Manuc, împreună cu doi procurori! A fost legitimat, dar nu a primit amendă pe loc!
Captură Youtube
Publicat: 23/01/2021, 20:23
Actualizat: 23/01/2021, 20:25

Surse din cadrul Poliției Capitalei au precizat pentru GÂNDUL.RO că Radu Gavriș le-a spus apropiaților că se afla pe terasa restaurantului Hanul lui Manuc în momentul în care a fost depistat în local, în urma unui control!

Reacția Parchetului de pe lângă Tribunalul București: Procurorii nu aveau legătură cu ceilalți clienți ai localului!

„Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Update: Ministrul de Interne, Lucian Bode, a intervenit, sâmbătă, în scandalul legat de prezența lui Gavriș la Hanul lui Manuc:

„Toleranță zero față de nerespectarea Legii!

Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări.

De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.

Majoritatea românilor au înțeles acest lucru și vă mulțumesc pentru aceasta.

În același timp, vreau să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în Prima Linie și care dau dovadă de profesionalism atunci când acționează pentru siguranța noastră!

Fără doar și poate, responsabilitatea și corectitudinea cu care ei au acționat în această perioadă au avut efecte asupra limitării răspândirii virusului.

Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!

Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.

Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!, a scris pe Facebook ministrul de Interne, Lucian Bode.

Știrea inițială:

Potrivit surselor noastre, Radu Gavriș se afla la masă cu alte patru persoane, printre care și doi procurori!

Adjunctul șefului Poliției Capitalei, Radu Garvriș, le-a povestit apropiaților despre întâmplarea de vineri, când a fost depistat la Hanul lui Manuc, și le-a spus că a fost invitat acolo de către un procuror, unde au consumat mici și bere, pe terasa localului, nu în interiror – terasă care a funcționat tot timpul în perioada pandemiei.

Poliția: Au fost amendate 25 de persoane, inclusiv personalul localului

Sursele noastre mai spun că Radu Garvriș a fost legitimat, însă, pe loc, nu a fost amendat pentru încălcarea restricțiilor privind pandemia!

Pe de altă parte, tot surse din Poliție spun că Radu Gavriș încearcă să se apere și să minimalizeze ieșirea la restaurant, și s-ar fi aflat în interiorul localului Hanul lui Manuc și nu pe terasă, așa cum ar rezulta din imaginile cu el!

Printre clienţii depistați vineri seară la Hanul lui Manuc se află şi o persoană care trebuia să fie în carantină, în judeţul Călăraşi. Poliţiştii au amendat 25 de clienţi, dar şi pe reprezentanţii localului.

„Una dintre persoanele depistate figura carantinată în judeţul Călăraşi”

„La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, poliţiştii din Bucureşti au depistat, în spaţiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, 27 de persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în judeţul Călăraşi, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, Poliţia Română, într-un comunicat de presă în care sunt prezentate acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19 făcute în ultimele 24 de ore.

Surse din Poliţie afirmă că la acţiunea desfăşurată de poliţişti ar fi participat chiar şeful Poliţiei Sector 3, Gabriel Şchiopu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu