UPDATE – Scandal la Primăria Capitalei! Aurelian Bădulescu a vrut să intre peste Nicușor Dan, în sala de ședințe! „E o panaramă de primar” (SURSE)

Redactor:
Nicolae Oprea
UPDATE – Scandal la Primăria Capitalei! Aurelian Bădulescu a vrut să intre peste Nicușor Dan, în sala de ședințe! „E o panaramă de primar” (SURSE)
Aurelian Bădulescu a încercat să intre în sala de ședințe

A fost scandal, astăzi, la Primăria Municipiului București (PMB), unde fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, ar fi dat cu pumnul în ușa sălii de ședințe, potrivit surselor GÂNDUL.RO, care au precizat că acesta a vrut să intre în sala de ședințe a CGMB, acolo unde se afla Primarul General, Nicușor Dan.

S-a certat cu Poliția Locală

Ședința se dăsfășura, însă, online, iar lui Bădulescu nu i s-a permis accesul în sală, motiv pentru care a intrat în polemică cu polițiștii locali.

Voi nu vă luaţi după nebun. Ăsta e un descăierat. E o panaramă de primar. Ăsta nu e un om sănătos la minte. Nu confundaţi între momentul când îi dădeam afară pe alţii, care intrau peste consilierii generali, şi Statutul consilierilor generali”, le-a spus Bădulescu poliţiştilor din faţa sa, potrivit Adevărul.

„Daţi-vă că sparg uşa”, a amenințat Bădulescu, cerând insistent să îi fie deschisă uşa. De asemenea, le-a transmis celor prezenţi că îi va face plângere penală lui Nicuşor Dan.

Ce spune Aurelian Bădulescu:

„Consilierii generali PSD solicită Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, ca ședința convocată astăzi de la ora 11.00 să se desfășoare cu participarea tuturor consilierilor generali în sala Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din Primăria Capitalei, așa cum se desfășoară ședințele de Consiliu în toată țara.
Cei 21 de consilieri generali ai grupului politic PSD consideră că instituția Primarului Municipiului București nu are atribuții privind stabilirea modalității în care se pot desfășura ședințele Consiliului General al Municipiului București, acesta fiind atributul exclusiv al CGMB în conformitate cu dispozițiile art. 129 alin.3, alin. a al Ordonaței Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.
De asemenea, consilierii generali ai PSD reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privința modalității în care convoacă și în acest moment ședintele de Consiliu General, când Capitala a ieșit din scenariul roșu.
Acum sunt întrunite toate condițiile pentru desfășurarea cu prezența fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali. În București rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori.
Primarul general nu se mai poate ascunde așadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu Covid 19, dacă ședințele s-ar desfășura cu toți consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condițiile de distanțare.

„Singura explicație rămâne frica exacerbată pe care Nicușor Dan o are vis a vis de întâlnirea față în față cu grupul politic PSD”

Singura explicație rămâne frica exacerbată pe care Nicușor Dan o are vis a vis de întâlnirea față în față cu grupul politic PSD, prin raportarea la necunoașterea legii și lipsa evidentă a calităților pe care ar trebui să le dețină primarul general al Municipiului București. Consilierii generali ai PSD îi solicită cu fermitate primarului general al Municipiului București să nu interzică accesul grupului de consilieri locali în sala de ședință și să nu dispună prin solicitări sau prin alte forme de dispoziție care rezultă din folosirea discriminatorie și disproporțională a drepturilor conferite de mandatul primarului general, cum ar fi Poliția Locală a Municipiului București, interzicerea accesului consilierilor locali în sala de ședință. În cazul în care primarul general al Municipiului București nu va ține cont de această solicitare, consilierii generali ai PSD vor raporta acest abuz tuturor instituțiilor naționale şi europene”, se arată într-un comunicat de presă transmis, ulterior, de Aurelian Bădulescu.

Scandal a a fost și la ultima ședință CGMB

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din decembrie a început cu scandal și  a fost suspendată, pentru o oră, după ce grupul PSD a refuzat să participe la dezbatere din sala care îi era destinată.

Ședința ordinară a CGMB din decembrie a debutat cu scandal la Primăria Capitalei! Preşedintele de şedinţă, Cosmin Smighelschi, le-a cerut consilierilor PSD să respecte prevederile convocării, conform cărora, pentru a reduce riscul răspândirii noului coronavirus, fiecare grup politic trebuie să stea într-o anumită sală, participând la dezbatere prin intermediul sistemului informatic.

Grupul PSD a refuzat să părăsească sala CGMB

Consilierii pot veni în sala CGMB abia în momentul votului.

Grupul PSD a refuzat să părăsească sala CGMB, motiv pentru care Smighelschi a anunţat suspendarea şedinţei pentru o oră, notează Agerpres.

Citește și..
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Oana Radu, cu sânii pe afară! Cântăreață s-a pozat fără jenă
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Victor Hănescu și Horia Tecău, jigniți de gestul unui campion al tenisului: `Eram în mall...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Orele la care masca NU mai e obligatorie în școală! Decizia BOMBĂ de la Ministerul...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Lidera AUR Bistrița-Năsăud, arestată într-un dosar de proxenetism: „Nu credeam sincer că în „România” cineva...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Anul școlar 2020-2021. Noutăți pentru milioane de elevi. Anunțul oficial
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanțul tragic al zilei. Cazuri COVID-19 în România
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide