Târgul de Crăciun din România care i-a impresionat pe străini. A fost ales în topul celor mai frumoase din Europa! Cine completează podiumul (GALERIE FOTO)

Târgul de Crăciun din România care i-a impresionat pe străini. A fost ales în topul celor mai frumoase din Europa! Cine completează podiumul (GALERIE FOTO)
Foto: Facebook / Târgul de Crăciun Craiova
Publicat: 09/12/2022, 09:49

Un târg de Crăciun din România a fost desemnat pe locul 3 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după cele din Budapesta (Ungaria) și Gdansk (Polonia).

După zece zile de vot online, European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat joi rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023.

Cu aproape 42.000 de voturi, CRAIOVA devine una din cele mai căutate destinații turistice din Europa, pentru al doilea an la rând.

Foto: Facebook / Târgul de Crăciun Craiova

„După rezultatul onorant de anul trecut, când turişti din toată lumea au apreciat că târgul de Crăciun de la Craiova merită să fie în primele şase din Europa, chiar de la prima noastră participare într-o asemenea competiţie, anul acesta am început pregătirile încă din primăvară. Mai ales că promovarea de anul trecut a transformat Craiova, în doar câteva luni, într-o adevărată destinaţie turistică. Astfel, pentru ediţia din acest an, am extins suprafaţa târgului în mai multe pieţe, am montat cele mai frumoase decoraţiuni luminoase în tot centrul oraşului şi am realizat căsuţe unicat, concepute special de cei mai talentaţi artişti pentru Craiova. Dacă anul trecut, Craiova obţinea cel mai bun rezultat ca oraş nou intrat în acest clasament internaţional, anul acesta avem confirmarea că investiţiile făcute de administraţia locală în domeniul cultural-turistic nu au fost făcute în van”, a declarat primarul Lia Olguta Vasilescu.

Târgul de Crăciun de la Craiova a strâns 41.884 de voturi, multe dintre acestea provenind din afara țării – SUA, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania.

În total, în competiție au votat 374.803 turiști din 179 de state pentru cele 20 de orașe candidate, propuse de European Best Destinations, scrie mediafax.ro.

Foto: Facebook / Târgul de Crăciun Craiova
Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase