TAROM anunță că începe restructurarea personalului. Sunt vizate 241 de persoane

TAROM anunță că începe restructurarea personalului. Sunt vizate 241 de persoane
Sursa: Shutterstock
Publicat: 30/07/2021, 22:40

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM va desfășura, începând de astăzi, 30 iulie 2021, etapa fazei de implementare a măsurii de restructurare a personalului, acțiune care a fost demarată în luna februarie a acestui an și care reprezintă o componentă esențială a planului de redresare a TAROM.

În cadrul măsurii de restructurare a personalului a fost elaborată și aprobată o nouă organigramă care corespunde volumului de activitate curent și estimat pentru anii următori, fiind concepută pentru a reduce costurile și a asigura o distribuire eficientă a activităților la nivelul companiei. Această măsură afectează un număr de 241 de posturi din structura curentă, se arată într-un comunicat al companiei.

Se inițiază măsura privind concedierea colectivă

Astfel, este necesară inițierea măsurii privind concedierea colectivă, cu respectarea procedurilor legale, în perioada imediat următoare fiind planificate consultări cu partenerii sociali. Angajații vizați de concedierea colectivă vor fi departajați pe baza unor criterii transparente, echitabile, comunicate tuturor celor implicați, evaluările acestora fiind organizate cu furnizori externi.

Pentru ocuparea posturilor vacante disponibile vor avea loc concursuri interne

În egală măsură, TAROM va derula toate demersurile prevăzute de reglementările în vigoare pentru a minimiza impactul programului de concediere colectivă, urmând a fi demarat un nou program de plecări voluntare, se arată în comunicat. De asemenea, pentru ocuparea posturilor vacante disponibile vor avea loc concursuri interne, care vor fi anunțate tuturor celor interesați, conform procedurilor aplicabile.

Măsura de restructurare a personalului face parte dintr-un plan complex de măsuri definite cu scopul de a redresa compania. Acest plan a fost notificat, pe 28 mai 2021, către Comisia Europeană în vederea obținerii unui ajutor de stat pentru restructurare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase