„Te iubesc. Suntem împușcați în…”, a fost ultimul lucru pe care Lesya a reușit să-l spună la telefon soțului ei în timpul atacului rușilor. Femeia se afla într-o mașină cu bebelușa lor de 10 luni, în drum spre vestul Ucrainei

„Te iubesc. Suntem împușcați în...”, a fost ultimul lucru pe care Lesya a reușit să-l spună la telefon soțului ei în timpul atacului rușilor. Femeia se afla într-o mașină cu bebelușa lor de 10 luni, în drum spre vestul Ucrainei
Sursă foto: facebook
Publicat: 01/04/2022, 09:35

O mașină în care mai mulți ucraineni, femei și copii, se refugiau spre vestul țării a fost atacată de soldați ruși lângă Gostomel. Din șase pasageri au reușit să supraviețuiască doar trei: Lesya și doi copii. Femeia a suferit o rană gravă la o mână care a fost practic zdrobită, iar fetița ei, Kira, de doar 10 luni are trei găuri de gloanțe în picior. „Te iubesc. Suntem împușcați în..”, a fost ultimul lucru pe care Lesya a reușit să-l spună la telefon soțului ei, Artem, în timpul atacului, se arată într-o postare distribuită pe Facebook de Prima Asociație Mediaclă din Liov.

Cu câteva ore înainte, bărbatul le-a condus pe Lesya și pe fiica ei la o mașină condusă de niște prieteni din Kiev, care urma să plece spre un loc mai sigur. El a rămas să ajute la evacuarea localnicilor.

Mașina a fost, însă, atacată pe drum de ruși. Trei dintre prietenii lor au fost uciși pe loc. Lesya abia a avut timp să iasă din mașina în flăcări și să-și scoată copilul și fiul de 3 ani al unei prietene de acolo.

Kira avea trei fracturi la picior, Lesia însăși avea o mână ruptă. Băiatul nu a fost rănit. Femeia și copiii au fost protejați de o familie dintr-o localitate vecină. Sub sunetul sirenelor au stat toată noaptea la subsol, iar dimineața salvatorii i-au dus la Borodianka, unde femeia și fetița ei au primit ajutor medical.

Acum se află la Liov, Kira este internată la Spitalul de Copii de acolo și urmează un tratament intensiv antibacterian și terapie antiinflamatoare. Medicii spun cu optimism că viața bebelușului nu este în pericol și fracturile suferite nu vor afecta mișcarea și creșterea piciorului copilului în viitor.

Fractura mamei ei, însă, este foarte gravă și medicii speră să mai poată salva ceva din mâna afectată, care are toate oasele mici ale degetelor zdrobite. Femeia este operată de specialiști în microchirurgie care se luptă să-i restabilească funcțiile motorii ale mâinii.

Soțul ei, Artem, li s-a alăturat între timp în Liov. Bărbatul nu își poate explica de ce au tras rușii în oameni pașnici, în femei și copii.