Toate paturile din pavilionul COVID-19 al Institutului Marius Nasta, ocupate. Beatrice Mahler: Fără personal, nu putem să oferim asistență

Toate paturile din pavilionul COVID-19 al Institutului Marius Nasta, ocupate. Beatrice Mahler: Fără personal, nu putem să oferim asistență
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală
Publicat: 22/09/2021, 10:45

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, avertizează că, în contextul creșterii numărului de infectări cu Covid-19 și a ocupării paturilor ATI, este nevoie de personal medical. Beatrice Mahler a precizat, că toate paturile pentru bolnavii de COVID-19 au fost ocupate.

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a adăugat că atât pacientul infectat cu Covid-19, cât și cel pneumologic și cu tuberculoză trebuie tratat în aceeași manieră, fiind nevoie de mărirea capacității din pavilionul Covid-19.

„În această noapte, toate paturile din pavilionul COVID au fost ocupate, inclusiv pe secție nu numai în Terapie Intensivă. Astfel încât trebuie să mărim puțin capacitatea, atât cât ne mai permite structura, astfel încât să putem oferi servicii de sănătate și pacientului pneumologic și pacientului cu tuberculoză.”, a spus medicul Beatrice Mahler pentru Antena 3.

Mahler a precizat că, spre sfârșitul săptămânii, vor mai fi alocate încă zece locuri pentru pacientul COVID.

„Probabil că, spre sfârșitul săptămânii, vom deschide încă zece locuri pentru pacientul COVID. Sperăm să operaționalizăm cât mai repede unitatea mobilă, să putem angaja personal, sunt posturile publicate pe site-ul Institutului.

Paturile pe care le vom face funcționale pentru pacientul COVID aparțin secției de Oncologie. Pacientul oncologic va fi evaluat și tratat pe secția de Pneumologie, pentru că avem cancere pulmonare în acest moment acolo. Iar pentru pacienții pe zona de spitalizare de zi vor putea să vină în continuare în Marius Nasta pentru că vor avea o clădire complet separată, fără risc de contagiune.

Are 8 locuri (n.r. unitatea mobilă). Încercăm să găsim cât mai repede personal, inclusiv din angajații spitalului, pentru că presiunea este extrem de mare. Avem și noi cazuri în secție care ar necesita un loc în Terapie Intensivă. Este dotată, este legată, deci din punct de vedere tehnic ea este funcțională, însă fără personal, cu adevărat, nu putem să oferim asistență.”

„Să avem în vedere transferarea pacienților în străinătate”

Vicepreședintele Societății Române de ATI, Dorel Săndesc, propune autorităților să ia în discuție transferarea de pacienți COVID în stare gravă în alte țări, unde există locuri disponibile.

„Suntem într-o situație critică. Acum avem o situație în care aceste țări vest-europene, datorită nivelului ridicat de vaccinare, chiar dacă au un număr mare de bolnavi, au un număr mic de pacienți care au nevoie de spitalizare și mai ales de pacienți care au nevoie de ATI, ei nu sunt saturați ca secții ATI. Noi decontăm o dureroasă notă de plată pentru toate eșecurile de până acum – nivelul scăzut de vaccinare…Da, există necesitatea creșterii capacității de primire a pacienților critici, dar între timp, spitalele și-au reluat, în mod firesc, activitatea de îngrijire și tratare a pacienților non-COVID, care a determinat inevitabil și umplerea secțiilor ATI cu pacienți critici non-COVID. Acești pacienti nu pot fi scoși de pe secțiile ATI, marile urgențe nu pot fi programate. Este tot mai dificil să extinzi zona COVID, pentru că nu ai unde fizic. Un pat ATI necesită tehnologie avansată, iar o improvizație rapidă pentru creșterea numărului de paturi poate duce la o nouă tragedie precum cea petrecută anul trecut la Piatra Neamț sau cea din ianuarie de la Spitalul Matei Balș din București…. O parte din infrastructura în care s-au extins secțiile ATI s-a făcut cu lucrări rapide, nu complete și unele au cedat, nu mai sunt funcționale, prezintă avarii periculoase. Colegii le-au raportat și nu sunt de acord să continue activitatea, pentru a nu crea un nou pericol al unei noi tragedii de tipul Piatra Neamț sau Spitalul Balș”, a declarat medicul, marți seară, într-o intervenție la Digi24.

În total, în România există 1.131 de paturi ATI pentru cazurile de COVID-19, 990 fiind ocupate.

Citește și: Cercetătorul Octavian Jurma: Scenariul de coșmar a început să devină o realitate. Valul 4 va avea numărul cumulat de cazuri din valul 2 şi 3

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York