TRAGEDIE CUMPLITĂ! Trei români au murit, iar alți patru au fost răniți după ce un autocar s-a răsturnat în Slovenia

TRAGEDIE CUMPLITĂ! Trei români au murit, iar alți patru au fost răniți după ce un autocar s-a răsturnat în Slovenia
Foto: Facebook
Publicat: 03/02/2023, 14:02
Actualizat: 03/02/2023, 19:00

Tragedie cumplită! Trei români au murit, iar alți patru au fost răniți după ce un autocar s-a răsturnat în Slovenia! Accidentul deosebit de grav s-a produs vineri, pe o autostradă din Slovenia.

Autocarul din România ducea 32 de români spre Italia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident vineri, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

Ancheta autorităților slovene este în desfășurare

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.

Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

De asemenea, MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase