Trecutul întunecat al starului din „Squid Game”. Lee Jung-jae a câștigat un Emmy pentru rolul său

Trecutul întunecat al starului din „Squid Game”. Lee Jung-jae a câștigat un Emmy pentru rolul său
Foto: Captură YouTube
Publicat: 17/09/2022, 21:31

Lee Jung-jae, starul sud-coreean din serialul „Squid Game”, a câștigat premiul Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal și a reușit să surclaseze nume mari ale industriei cinematografice, precum Bob Odenkirk („Better Call Saul”) și Jeremy Strong, respectiv Brian Cox („Succession”).

Lee Jung-jae, primul bărbat de origine asiatică recompensat cu un Emmy pentru cel mai bun actor într-un rol principal, ascunde însă un trecut întunecat.

Lee a devenit starul incontestabil din „Squid Game”, pentru interpretarea rolului unui tată divorțat, îngropat în datorii la jocurile de noroc, care acceptă să participe la un joc de supraviețuire mortal. „Squid Game” a devenit cel mai vizionat serial de pe Netflix și Lee a primit un rol în „Acolyte”, un nou serial inspirat de franciza „Star Wars”.

Lee Jung-jae a încălcat legea de mai multe ori

Totuși, potrivit thedailybeast.com, actorul Lee Jung-jae ascunde un trecut presărat cu numeroase încălcări ale legii. În 1999, Lee a fost arestat de Poliția din Gangman, după ce a condus băut și a intrat în coliziune cu mașina unei șoferițe de 23 de ani.

Actorul, care avea o alcoolemie în sânge peste limita legal acceptată în Coreea de Sud, nu și-a recunoscut vina și a spus că la volan se afla managerul său. Trei ani mai târziu, starul din „Squid Game” a fost acuzat de aceeași infracțiune.

Tot în 1999, el și un prieten, ambii în stare de ebrietate, au atacat un alt bărbat și au fost acuzați de agresiune.

De asemenea, în anul 2000, Lee a fost acuzat de violență, după ce a bătut o femeie de 22 de ani, în fața unui nightclub din Busan, victima având nevoie de îngrijiri medicale.

„Sindromul” Johnny Depp

În 2013, într-un interviu pentru „Vogue Korea”, Lee a vorbit în termeni duri despre prietenul său, stilistul Woo Jong-wan, la scurt timp după sinuciderea acestuia. Înainte să moară, Lee ar fi vorbit cu Woo: „I-am zis să nu mai fie homosexual. Nu ai fost destul timp homosexual?” A descris homosexualitatea lui Woo drept „un inconvenient”. Totuși, aceste declarații ar fi fost eliminate din interviul online.

Fanii actorului din „Squid Game” spun însă că acuzațiile sunt vechi și nu mai au relevanță.

Cazul lui Lee a fost comparat cu cel al lui Johnny Depp, celebrul star de la Hollywood, acuzat de abuzuri împotriva partenerei sale de viață, Amber Heard. Depp a câștigat procesul de defăimare și Heard ar trebui să-i plătească despăgubiri de milioane de dolari. Pe de altă parte, admiratorii actorului american nu au crezut niciodată în acuzațiile ce i se aduc, deși pentru unele existau dovezi clare.

Foto: Captură YouTube.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult