Trupele rusești bombardează Sievierodonetsk și Lisichansk. Cartiere rezidențiale sunt în flăcări

Trupele rusești bombardează Sievierodonetsk și Lisichansk. Cartiere rezidențiale sunt în flăcări
FOTO: Twitter/@aprilsparkles1/ Colaj Gândul
Publicat: 16/05/2022, 19:16

În urma bombardamentelor de artilerie asupra orașelor Sievierodonetsk și Lisichansk, regiunea Luhansk, au izbucnit incendii în clădirile unei asociații științifice și în cartierele rezidențiale.

„Încă o lovitură rusă asupra orașelor Sievierodonetsk și Lysychansk a fost lansată în această după-amiază, 16 mai. Sievierodonetsk a rezistat unor lovituri foarte puternice. Salvatorii au stins un incendiu în clădirea unei asociații științifice și de producție locale. În Lysychansk, clădirile rezidențiale au luat foc în urma bombardamentelor”, a postat pe Telegram șeful Administrației militare regionale Luhansk, Serhiy Haidai, relatează Ukrinform.

Serviciul de stat pentru situații de urgență lucrează la fața locului. Numărul caselor avariate este în curs de stabilire.

Regiunea Luhansk se află sub focul constant al armatei ruse. În regiune sunt ruinate multe case, facilități de infrastructură, instituții de învățământ și sunt avariate spitale. Potrivit șefului administrației militare regionale din Luhansk, peste 40.000 de civili rămân în regiune, refuzând să se evacueze.