Ucrainenii sapă TRANȘEE la granița cu Republica Moldova. Președintele Maia Sandu și Poliția de Frontieră de la Chișinău au reacționat imediat

Ucrainenii sapă TRANȘEE la granița cu Republica Moldova. Președintele Maia Sandu și Poliția de Frontieră de la Chișinău au reacționat imediat
FOTO - Telegram
Publicat: 12/03/2023, 01:58
Actualizat: 12/03/2023, 02:04

Poliția de Frontieră de la Chișinău și președintele Maia Sandu au venit cu precizări, în legătură cu informațiile potrivit cărora autoritățile din Ucraina sapă tranșee la frontiera cu Republica Moldova. Autoritățile confirmă lucrările, dar spun că au fost informate și susțin că acestea sunt menite să oprească trecerile ilegale și contrabanda.

Mai mult, imagini foto cu tranșeele săpate în apropiere de frontieră au fost publicate de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Bogdan Țîrdea.

„Excavatoarele ucrainene lucrează din greu, săpă șanțuri uriașe, lungi de un kilometru, la granița cu Moldova. Lucrează non-stop. Nu este clar în ce vor să ne implice…”, a scris acesta pe canalul său de pe Telegram.

Reacția Maiei Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat imediat după apariția imaginilor, dar nu a oferit prea multe detalii despre această situație.

„Ceea ce face Ucraina pe teritoriul ei este decizia suverană, dar dacă există întrebări mai concrete, ele trebuie adresate Ministerului de Interne, serviciului de frontieră și sunt sigură că putem să obținem răspunsuri acum”, a spus Maia Sandu, potrivit Pro TV Chișinău.

Precizările Poliției de Frontieră de la Chișinău

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) din Republica Moldova afirmă că au fost anunțați anterior de colegii lor din Ucraina despre desfășurarea acestor lucrări.

,,În contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la apariția unor șanțuri pe teritoriul Ucrainei, în apropierea liniei de frontieră cu Republica Moldova, Poliția de Frontieră comunică următoarele:

Pe linia reprezentativă, colegii din cadrul Serviciului Grăniceresc de Stat din Ucraina au informat că astfel de lucrări sunt realizate cu scopul de a descuraja trecerile ilegale ale frontierei de stat de către persoane, inclusiv la curmarea tentativelor de contrabandă din Ucraina în Republica Moldova”, au informat polițiștii de frontieră.

De asemenea, acestea au fost săpate pe teritoriul Ucrainei „în adiacentul punctelor de trecere a frontierei de stat și unde căile de comunicații trec aproape de frontiera de stat”.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sistemul de pensii din România, modificat din această lună. Ce se întâmplă cu toate contribuțiile
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
A fost anunțată cauza morții lui DJ Lalla. Care sunt ipotezele anchetatorilor
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cu câte sticle a venit un tânăr la centrele de reciclare. Primește 50 de bani...
2023: Se poate circula cu o copie după permisul auto? Ce se întâmplă dacă prezinți...
Data la care intră banii pe voucherele de alimente. 2,5 milioane de români vor primi...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Unde a fost prinsă Eva, fata soților Andra și Cătălin Măruță. Imaginile cu micuța dansatoare...
ORAȘUL din România cu CELE MAI MULTE BISERICI! Aici este cu adevărat RAIUL pe...
MOARTEA lui VIOREL LIS! Oana Lis e în lacrimi: Cu Dumnezeu...
NATO, în război cu Rusia. Plan pregătit de 14 ani
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Rozi: Auzi mă, Gheorghe! Avem două fete frumoase, iar vecinu’ Săndel trage cu...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...