Ultima oră! Blue Air suspendă zborurile care pleacă din România începând de astăzi

Ultima oră! Blue Air suspendă zborurile care pleacă din România începând de astăzi
FOTO - ARHIVĂ: Facebook.com/FlyBlueAir
Publicat: 06/09/2022, 16:20
Actualizat: 06/09/2022, 16:53

Informație de ultimă oră! Compania aeriană Blue Air a decis suspendarea tuturor zborurilor care pleacă din România. Măsura intră în vigoare începând de astăzi.

Reprezentanții companiei invocă „imposibilitatea de a achita vreun furnizor”, pe motiv că toate conturile au fost poprite din cauza neplății unei amenzi către Ministerul Mediului. Măsura anunțată de Blue Air este valabilă începând de astăzi, 6 septembrie, până luni, 12 septembrie, în aeroporturile din București, Bacău, Cluj-Napoca și Iași.

Comunicatul oficial al Blue Air:

„Datorită unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriană Blue Air Aviation se vede obligată, fiind în imposibilitate de a achita vreun furnizor, să sisteze toate zborurile programate a pleca din România, respectiv din București Otopeni, Bacău, Cluj Napoca și Iași până luni, 12 septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, astăzi 6 septembrie, vor fi operate conform orarului publicat.

Această situație este determinată de poprirea conturilor societății fără o comunicare prealabilă de la Ministerul Mediului către Blue Air și fără nicio încercare din partea autorităților de a concilia această situație.

Declarațiile și instigările directe spre a “nu mai cumpăra bilete” propagate de către un reprezentant cu rang înalt al ANPC și al statului român, au condus la:

  • Distrugerea semnificativă a încrederii clienților în compania Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;
  • Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation de a achita sumele in avans (lucru imposibil acum in conditiile popririlor tuturor conturilor societatii);
  • Distrugerea încrederii pasagerilor Blue Air în capacitatea operațională a companiei, precum și prejudicierea gravă și îngreunarea operațiunilor companiei Blue Air, datorită subminărilor făcute de un oficial de rang înalt al statului român;

Declarațiile și acțiunile iresponsabile ANPC, mai sus detaliate au adus compania Blue Air în situația nedorită de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”.

Situație critică la Blue Air. Neplătiți de peste două luni, piloții refuză să mai zboare

GÂNDUL scria zilele trecute de situația fără precedent în care a ajuns compania aviatică Blue Air. Potrivit surselor Gândul din interiorul companiei Blue Air, personalul de zbor nu și-a mai primit salariile de peste două luni și jumătate. Mai mult, atunci când se fac plăți, acestea ar fi în tranșe, iar zilele fixe de salariu au devenit doar o amintire. Citește aici mai multe detalii: EXCLUSIV | Situație critică la Blue Air. Neplătiți de peste două luni, piloții refuză să mai zboare și se reprofilează în șoferi Uber (SURSE)

Recent, circulau zvonuri pe piață că Blue Air ar lua în calcul ieșirea de pe piața din România. Cristian Rada, acționarul principal și CEO al companiei aeriene Blue Air, a infirmat această informație.

„Blue Air de mult lua în calcul ieşirea de pe piaţă. Conform deciziei ANPC, ei trebuie să dea banii înapoi consumatorilor şi să le plătească despăgubiri în termen de 10 zile de la primirea procesului verbal, însă trag de timp. Nu au venit să îl ridice, aşa cum era normal. Noi am trimis procesul verbal prin poştă, cu confirmare de primire, iar acum aşteptăm să se întoarcă refuzul de primire”, spunea atunci Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Cristian Rada, acționarul principal și CEO al companiei aeriene Blue Air, a ținut, însă, să-l contrazică.

„Amenda record primită de Blue Air din partea ANPC pe mine m-a mirat un pic. În condițiile în care cel mai important lucru acum este să avem grijă de pasagerii noștri și să-i servim cât putem mai bine, să îi confortăm de faptul că într-un moment în care este situația este extrem de tulbure în aviația mondială, Blue Air își servește pasagerii. Ne trezim cu … nu numai amenda, dar și modul de comunicare pe care l-a făcut ANPC-ul l-am găsit cel puțin ciudat, având în vedere faptul că noi nu am anulat niciun zbor în această perioadă – și menționez încă o dată – am auzit și am văzut și eu în presă mențiuni privind dorința sau planul Blue Air de a se retrage din piața românească de ceva vreme. Întâmplarea face că eu sunt și proprietarul companiei și cel puțin de când sunt eu aici, din 2013, Bue Air nu a avut niciodată intenția să retragă. Și în continuare, Blue Air nu se va retrage din România, va continua să se extindă în România, va continua să servească pasagerii și mărturie stau milioane de pasageri pe care i-am transportat până acuma și încrederea următorilor 700.000 de pasageri care continuă să călătorească cu noi.

Când vorbesc de extindere vorbim de faptul că prin lucruri interne făcute de noi în aceeași capacitate de zbor pe care o avem, putem să ne îmbunătățim, să ne creștem factorul de umplere. Venim de la un factor de umplere de 70-75 % și atingem în momentul de față la 85-90 %. Deci pentru noi asta este o creștere în cota de piață, menținând același număr de avioane”, a declarat Cristian Rada.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York