Un bărbat din Bacău a încercat să își UCIDĂ soția cu care se află în divorț, provocând un accident auto. În mașina condusă de femeie se mai aflau copilul lor și sora ei

Un bărbat din Bacău a încercat să își UCIDĂ soția cu care se află în divorț, provocând un accident auto. În mașina condusă de femeie se mai aflau copilul lor și sora ei
Sursă Foto - caracter ilustrativ: Facebook
Publicat: 02/03/2023, 19:04
Actualizat: 02/03/2023, 19:13

Un bărbat din Bacău a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bacău la 7 ani și 8 luni de închisoare pentru tentativă la omor calificat și nerespectarea ordinului de protecție, după ce a încercat să își ucidă soția cu care este în divorț. Decizia instanței nu este definitivă.

Bărbatul, de profesie mecanic, a provocat un grav accident pe un drum județean din județul Bacău, în încercarea de a-și ucide soția, cu care este în proces de divorț, scrie Adevărul.

Nu i-a păsat nici măcar că în mașina condusă de femeie se mai aflau în acel moment băiatul lor și sora femeii.

Bărbatului îi era interzis să se apropie la distanță mai mică de 50 de metri de soția și copilul său, prin sentința civilă 355/CC/2022 a Judecătoriei Bacău.

Ordinul de protecție fusese emis de Judecătoria Bacău pentru că, pe 17.01.2022, individul blocase mașina soției sale pe un drum public și lovise cu pumnii în aceasta.

La dosar au fost depuse ulterior mai multe mesaje ale bărbatului, din care reiese că își amenințase cu moartea soția, susținând că apoi se va sinucide.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2022, femeia conducea mașina personală pe drumul public DJ 207G, iar la un moment dat soțul său a observat-o în trafic și a pornit în urmărirea ei cu altă mașină.

Ca să o ajungă din urmă, bărbatul a depășit mai multe autovehicule și apoi a încercat să facă același lucru și cu mașina soției sale.

Femeia îl observase și a accelerat, dar soțul său s-a angajat în depășire și apoi a virat brusc dreapta, acroșând violent mașina acesteia și producând astfel ieșirea în decor a ambelor mașini.

„Înainte ca autovehiculul condus de inculpat să depășească lungimea celui condus de persoana vătămată, a virat spre dreapta în direcția autoturismului în care se aflau persoanele vătămate. În aceste împrejurări, autovehiculul condus de inculpat a lovit partea lateral stânga faţă a autoturismului condus de persoana vătămată, iar cele două vehicule au părăsit partea carosabilă. Autovehiculul condus de persoana vătămată … a lovit un stâlp de iluminat, pe care l-a secționat, iar autovehiculul condus de inculpatul … a lovit un gard împrejmuitor al unui imobil de lângă drumul public, pe care l-a distrus pe o distanță de câțiva metri, și un autoturism marca Mercedes Benz parcat”, au stabilit polițiștii.

După producerea accidentului, bărbatul s-a dat jos din mașină și a plecat, fără să îi pese dacă soția, copilul și sora femeii au suferit vătămări grave.

În urma accidentului rutier, soția acestuia, copilul și sora agresorului au suferit leziuni minore, ce au necesitat 9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În fața instanței, bărbatul a susținu că, de fapt, accidentul rutier s-ar fi produs din vina soției sale, pentru că aceasta ar fi accelerat în timp ce el era în timpul manevrei de depășire.

Însă, judecătorii au vizionat imaginile de pe o cameră de supraveghere din apropierea accidentului, iar pe acestea se vede cum femeia a frânat, fiind activate stopurile de frână.

În același timp, soțul său a virat dreapta, ceea ce arată clar intenția lui de a tampona mașina în care se afla partenera sa de viață.

De asemenea, bărbatul a afirmat că nu știa că la acel moment în mașină se afla și fiul său. Băiatul a declarat, însă, că vorbise cu tatăl său cu jumătate de oră înainte de accident, moment în care i-a și spus în ce direcție se îndrepta cu mama sa.

„Inculpatului i-au fost indiferente urmările accidentului de circulație pe care l-ar provoca, putându-se observa, în consecinţă, că acesta deşi nu a urmărit, a acceptat inclusiv posibilitatea de a suprima viața persoanei vătămate și a celorlalte persoane aflate în calitate de pasageri în autoturism”, este concluzia instanței de judecată.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?