Incident la Semimaratonul București 2022. Un concurent japonez a suferit un stop cardiorespirator, imediat după ce a încheiat cursa de 21 de km

Incident la Semimaratonul București 2022. Un concurent japonez a suferit un stop cardiorespirator, imediat după ce a încheiat cursa de 21 de km
FOTO - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 08/05/2022, 22:21
Actualizat: 08/05/2022, 22:25

Serviciul de Ambulanță București Ilfov (SABIF) a intervenit, duminică, pentru salvarea vieții unui participant la Semimaratonul București 2022.

Un bărbat de naționalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardiorespirator, la finalul cursei de 21 de km, imediat după ce a trecut linia de sosire.

Echipajele Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) care asigurau asistența medicală de urgență la maraton au intervenit și l-au resuscitat pe pacient, care a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut.

Bărbatul a fost transportat imediat la cel mai apropiat spital de urgență din Capitală.

SABIF a fost prezent la Semimaratonul București 2022, la care au participat mii de alergători, cu patru echipaje de tip C cu medic și patru echipaje de tip B2 cu asistent medical.

În plus, nouă echipe de sprijin – formate din câte doi voluntari – au asigurat asistența medicală în cadrul acestui evenimentul sportiv care s-a desfășurat în acest weekend în București.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult