Un copil de trei ani a fost găsit înecat la Tălmaciu. Ce au stabilit polițiștii

Un copil de trei ani a fost găsit înecat la Tălmaciu. Ce au stabilit polițiștii
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 28/04/2022, 12:58
Actualizat: 28/04/2022, 13:00

Un băiețel în vârstă de trei ani a fost găsit fără viață, miercuri seara, în apele râului Cibin, după ce familia și oamenii legii îl căutaseră ore în șir de când dispariția lui a fost observată.

Localnicii din orașul Tălmaciu au pornit, miercuri seara, în căutarea unui copil de 3 ani care dispăruse de lângă casă, după ce tatăl său a remarcat că micuțul dispăruse, scriu jurnaliștii de la Opinia de Sibiu.

Din primele informații, cel mic, pe nume Matei, se pare că plecase cu trotineta și nimeni nu știa încotro. Primele indici arată că el a căzut de pe un podeț, din apropierea casei, în râul Sadu, iar apele l-au purtat la câțiva kilometri distanță, până în râul Cibin, unde a a fost găsit de un localnic, care a încercat, minute în șir, să îl resucite, până la sosirea echipajelor de prim ajutor.

Dispariția băiatului a fost anunțată prin apel la 112, în jurul orelor 20, tatăl micuțului spunând că fiul lui a dispărut de acasă în jurul orei 18:50. Echipele de cercetare, formate din patrule de poliție, pompieri voluntari din Tălmaciu și membrii ai familiei au luat la pas fiecare centimetru din jurul case, apoi căutările au fost extinse până la trei kilometri de locuința familiei.

„În jurul orei 22:00, un bărbat a depistat minorul în albia râului Cibin, la aproximativ 3 kilometri de locuință. În continuare sunt efectuate verificări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs acest tragic eveniment, urmând a fi dispuse măsuri în consecință.”, a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu, citat de Opinia de Sibiu.

„Ai plecat de lângă noi prea devreme, îngerașul lui mami scump”

Echipajele SAJ Sibiu a deplasat de urgență două echipaje, unul de la Tălmaciu (tip B) și unul de la Sibiu (cu medic) pentru un copil găsit înecat în zona localității Tălmaciu la stația de epurare a apei.

„Echipajele sosite la fața locului au găsit un băiat de 2 ani și 9 luni aflat în Stop cardio-respirator și cu hipotermie severă. S-au inițiat manevrele de resuscitare la fața locului, apoi continuându-se resuscitarea a fost transportat la CPU Luther Sibiu. Copilul a fost predat colegilor de la spital, aceștia continuând resuscitarea.”, au transmis reprezentanții SAJ Sibiu.

După ce a fost preluat în stare critică de echipajul de prim ajutor și transportat către Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, familia și cunoscuții s-au rugat să se întâmple o minune, însă, din păcate, în această dimineață, inima băiatului a încetat să mai bată, după cum au anunțat părinții pe Facebook: „Ai plecat de lângă noi prea devreme, îngerașul lui mami scump. Nu te vom uita niciodată!”

Conform procedurii, în acest caz s-a deschis dosar penal, iar părinții vor fi chemați la audieri pentru a se stabili dacă aceștia vor fi trași la răspundere pentru neglijență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase