Un copil de 10 ani a murit în timpul cursurilor

Elevul, înmatriculat în clasa a 2-a, avea probleme cardiace congenitale. Mama copilului le-ar fi specificat acest aspect membrilor echipajului de pe ambulanţă.

Potrivit ISU Prahova, copilul a fost preluat de echipajul SMURD-Terapie Intensivă Mobilă și transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești, în stop cardio-respirator.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti au început manevrele de resuscitare însă ulterior copilul a decedat.

Ambulanța Prahova a declarat că nu există momentan date despre circumstanțele care au dus la apariția stopului cardiac.

Poliția precizează că o echipă din cadrul IJP Prahova a demarat deja cercetări pentru a stabilit circumstanțele în care s-a produs incidentul.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Elevul făcea sport de performanţă și nu figura în evidenţa Inspectoratului Judeţean pentru problemele sale cardiace.

Un student din Cluj Napoca a murit înainte de examenul online

În urmă cu o lună, un student din Cluj-Napoca a murit înainte de a susține primul examen online din prima sa sesiune.

Studentul avea 18 ani și studia Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării la Universitatea Babeș – Bolyai.

Pe data de 19 ianuarie, ar fi trebuit să susțină primul examen din sesiune. El ar fi reușit să se conecteze la platforma online, dar imediat după aceea a ieșit, iar profesorul l-a notat ca fiind absent. După scurt timp părinții au anunțat că băiatul a făcut infarct și că avea probleme cu inima.

Universitatea Babeș – Bolyai a transmis regretul față de această tragedie.