Un primar din București a cerut ca străzile de lângă biserici să fie spălate a doua zi de Paște

Un primar din București a cerut ca străzile de lângă biserici să fie spălate a doua zi de Paște
Foto: Daniel Băluță / Facebook
Publicat: 03/05/2021, 14:23

Primarul sectorului 4 din Capitală, Daniel Băluță, precizează că angajații de la salubrizare au ieșit pe teren și în prima și în a doua zi de Paște, pentru a spăla străzile, mai ales pe cele din jurul bisericilor.

„La datorie, chiar și în zi de sărbătoare!

Deși nu e deloc confortabil, colegii de la salubritate au ieșit pe teren și ieri, o vor face și astăzi. Vor mătura și spăla străzile, inclusiv pe cele din zona bisericilor, pentru ca noi toți să putem să urmăm tradițiile de Paște așa cum trebuie.

Au spălat Dealul Mitropoliei după slujba de Înviere

Pentru tot ce au făcut în zilele acestea, dar mai ales pentru efortul zilnic de a menține sectorul nostru curat, le mulțumesc!”, a precizat primarul Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

Edilul a postat și mai multe fotografii, în care se observă că angajații de la salubrizare spală aleile și trotuarele de pe Dealul Mitropoliei, acolo unde sâmbătă seară a avut loc slujba de Înviere.

Și primarii altor sectoare din București au început recent acțiuni de spălare a carosabilului, precum Cirpian Ciucu de la sectorul 6 sau Radu Mihaiu de la sectorul 2.

Radu Mihaiu: „Acolo unde carosabilul e liber, putem intra cu utilaje care spală automatizat și ridică definitiv mizeria”

„Pentru a curăța străzile eficient e nevoie de o mai bună coordonare cu voi.

Acolo unde carosabilul e liber, putem intra cu utilaje care spală automatizat și ridică definitiv mizeria. Acolo unde sunt mașini parcate, singura soluție e să spălăm cu jet pe dedesubt, dar nu e același lucru. Dacă sunt multe mașini la rând praful, mizeria, rămân în mare măsură blocate sub roți.

Lucrăm la un program clar, viabil, care să ne asigure că acoperim întreg sectorul și care să ia în calcul și unde își mută oamenii mașinile când e nevoie. Nu e ușor într-un sector atât de înghesuit, dar în timp sunt încrezător că ne vom putea sincroniza.

Curățenia nu e un moft, e o necesitate”, a anunțat recent pe Facebook Radu Mihaiu, edilul sectorul 2.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase