Un primar dintr-o comună buzoiană se oferă să-i ducă pe profesori cu mașina, la vaccinare: „Copiii au nevoie să meargă fizic la şcoală”

Un primar dintr-o comună buzoiană se oferă să-i ducă pe profesori cu mașina, la vaccinare: „Copiii au nevoie să meargă fizic la şcoală”
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 15/11/2021, 21:15

Un primar din judeţul Buzău face apel la profesorii care predau în şcolile din comuna pe care o conduce să meargă să se vaccineze anti-COVID, iar dacă au nevoie de transport el îi va duce personal cu maşina la centrele de vaccinare, notează News.ro.

Apelul edilului comunei buzoiene Lopătari, Claudiu Constantin, vine în contextul în care trei şcoli din comună sunt închise pentru că rata de vaccinare a cadrelor didactice este sub 60 la sută.

La una dintre şcoli, rata de vaccinare este de 33,33 %, la alta 50 %, iar la cea de-a treia 53.85 %.

În acest context, primarul face apel la profesori să se vaccineze si le transmite că dacă nu au cu ce să ajungă la centrele de vaccinare, îi va duce personal:

„Copiii de la 3 şcoli din comuna Lopătari nu pot merge fizic la şcoală din cauza ratei scăzute de vaccinare a personalului. Este regretabil că suferă copii din cauza unor decizii mai mult sau mai puţin bune ale adulţilor. Fac un apel public la personalul din cele 3 şcoli (Plaiul Nucului, Malu Roşu şi Terca) să ne ajute pe toţi să reintrăm în normalitate. Copiii din Lopătari au nevoie să meargă fizic la şcoală. Vă rog, vaccinaţi-vă – dacă aveţi nevoie de transport până la cel mai apropiat centru de vaccinare sau medicul de familie, mă ofer să vă duc personal”, afirmă primarul din Lopătari.

La Lopătari, rata de îmbolnăvire cu COVID-19 este de 3,50, cu 12 cazuri confirmate în ultimele 14 zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase