Un profesor din Iași a murit din cauza COVID-19. Bărbatul avea doar 45 de ani

Un profesor din Iași a murit din cauza COVID-19. Bărbatul avea doar 45 de ani
Un profesor din Iași a murit din cauza COVID-19. Bărbatul avea doar 45 de ani
Publicat: 09/03/2021, 11:52

Adrian Scuriu, un profesor din Iași, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Bărbatul avea doar 45 de ani.

Profesorul ieşean a murit din cauza unei ”furtuni de citokine”, care i-a distrus ţesutul pulmonar, relatează Antena3.

Primele informații arată că bărbatul nu suferea de alte boli. Cu toate astea, infecția cu COVID-19 şi-a spus cuvântul în doar câteva zile de Terapie Intensivă.

Nu am fost medicul curant al domului profesor, dar ceea ce pot spune e că, din tot ceea ce ştiu, el a primit tot tratamentul de care a fost nevoie şi care este prevăzut. S-a făcut tot absolut posibil, atât înainte de a ajunge la ATI, cât şi acolo. Din nefericire, în cazul său este vorba despre un alt paradox al acestei boli.

E vorba de acea furtună de citokine, a distrucţiei anatomice a ţesutului pulmonar. Am pierdut din cauza acestui virus vieţi la vârste fragede. Am pierdut tânăr de 27 de ani, care nu avea absolut nicio boală. Am pierdut adult tânăr de 47 de ani fără comorbidităţi, în timp ce pe tatăl său în vârstă de 71 de ani l-am salvat”, a declarat Carmen Dorobăţ, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru ziaruldeiasi.ro.

Adrian Scuriu era profesor de Limba şi Literatura Română la Şcoala Gimnazială “George Călinescu”, iar moartea acestuia a fost un adevărat șoc pentru persoanele pe care le îndruma în viață, el fiind respectat și iubit de toți.

“Dumnezeu modelează anumiţi oameni în aşa fel încât ei să facă o diferenţă în viaţa noastră. Şi în viaţa mea v-aţi pus cu desăvârşire amprenta!”, a scris o fostă elevă a profesorului pe pagina sa de Facebook.

Soția șefului de la DSP Gorj care a murit în ambulanță reacționează: „Nu a murit, ci a fost omorât. Se numeşte crimă”

Soția șefului de la DSP Gorj care a murit în ambulanță reacționează după ce soțul ei a decedat din cauza faptului că sistemul de ventilație din autospecială s-a defectat.

Adrian Dobrin, şeful Serviciului de Control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a decedat la vârsta de 48 de ani după ce sistemul de ventilație din ambulanța care îl transporta s-a defectat. Acesta a fost înmormântat luni, 8 martie, în dimitirul din satul Bucureasa, comuna Dpnești.

Soția bărbatului, Georgiana, a transmis un mesaj pe Facebook la scurt timp după înmormâtnarea soțului ei.

Soția fostului șef DSP Gorj: „Adrian nu a murit, ci a fost omorât”

„Acum, că mi-am aşezat EROUL într-o odihnă veşnică, cu puterile care mi-au mai rămas si cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescând lângă el de la vârsta de 22 de ani, mă folosesc de această reţea publică și vă declar următoarele: eu am semnat si mi-am asumat riscurile deplasării la Bucureşti pentru pacientul Adrian Dobrin, dumneavoastră «sistemul sanitar» aţi semnat si v-aţi asumat riscurile pentru echipamentele deţinute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar in codul penal se numeşte crima. Îţi promit ca o să mă lupt, Adrian!”, a scris aceasta.