Un renumit medic îl critică pe Florin Cîțu: „Ce soartă să ai, dar ce obraz, ca în mandatul tău de prim-ministru să ai două incidendii majore, iară tu să te lauzi că lucrurile sunt sub control”

Un renumit medic îl critică pe Florin Cîțu: „Ce soartă să ai, dar ce obraz, ca în mandatul tău de prim-ministru să ai două incidendii majore, iară tu să te lauzi că lucrurile sunt sub control”
Sursa: Facebook/Gabriel Diaconu
Publicat: 02/10/2021, 13:21

Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu a scris pe Facebook un mesaj după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Medicul spune că una dintre principalele cauze ale acestor incendii din spitale este corupția viscerală din sistem.

Mai mult, acesta spune că este tardiv să fie căutați vinovații pentru acest incendiu și adaugă că autoritățile nu își asumă aceste tragedii.

„Piatra Neamț. Balș. Constanța. Trei evenimente majore, în care pacienți pe patul suferinței sfârșesc în cel mai hain fel posibil, arși pe rugul nemerniciei legitimate de stat.

Nu pe rugul sărăciei. Nu pe rugul prostiei. Nici măcar pe rugul incompetenței, deși toate participă la ospățul Satanei. Nu. Pe rugul nemerniciei legitimate de stat.

Când te uiți la îmbogățiții pandemiei pe care pixul cutare, pe hârtia cutare, i-a făcut mai avuți. Când asculți măcăneala sterilă a ministrului cutare, premierului cutărică, secretarului de stat cutărescu despre probleme arzânde, mai c-ai crede-un moment că ei știu ce vorbesc. Și ei ȘTIU ce vorbesc. Tu ești fraierul care, de fapt, nu înțelege. Ce vorbesc ei e așa: suntem de fapt conștienți ce ne-ar trebui, ce v-ar trebui, ce le-ar trebui la spital cât să meargă mai bine. Acolo sunt niște rapoarte care au fost făcute, dar de vină-i sertarul că le-a pus mai la fund. Dincolo sunt devize, cereri de reparații, dar tabelul, redistribuirea, o hârțoagă pierdută. Undeva mai în spate e ONG-ul care s-a oferit să repare pe o sumă modestă. Au venit, au spoit, poate c-au dat și var, dacă lucrarea e proastă să-și asume ei, nu noi”, scrie Gabriel Diaconu.

Gabriel Diaconu: O prăvăleală, o degringoladă, o curvăsăreală pe banii prostimii

Psihiatrul îl critică și pe premierul Florin Cîțu pentru că acesta refuză să recunoască gravitatea situației din spitalele din țară.

„Ce soartă să ai, dar ce obraz, ca în mandatul tău de prim-ministru să ai două incidendii majore, iară tu să te lauzi că lucrurile sunt sub control, dar dacă nu sunt sub control nu mai e treaba ta. O prăvăleală, o degringoladă, o curvăsăreală pe banii prostimii e ce-a devenit republica aceasta.

Spre aducere aminte, începutul pandemiei de COVID ne-a surprins prin guvernul în plop. Pica Ludovic Orban, s-a ridicat el după aia, dar în primele săptămâni România n-a fost condusă, sistemul sanitar s-a auto-gospodărit pe cât a putut din ce-au binevoit autoritățile locale. După care a curs borșul gros de s-au cumpărat tone de boarfe. N-au mai ajuns bani pentru rețeaua electrică.

La Piatra Neamț, când s-a gândit careva că merită omul candela aprinsă la ceasul morții într-o sală plină cu oxigen pur, poți să propui că ceasul a fost rău, dar pisica neagră.

În schimb la Balș gemea spitalul de cazuri, în ianuarie 2021, când o aerotermă ar fi trebuit să rezolve problema temperaturii comuniste din saloane, pe motiv că avarii la rețeaua de termoficare (apropos, încă ne-rezolvate).

Iar acum, la Constanța, un prelungitor a făcut flamă. Un prelungitor a făcut flamă pentru că noi AȘA funcționăm, în România, pe bază de prelungitor”, mai scrie acesta.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Șapte persoane au murit, vineri dimineață, în urma unui incendiu care a izbucnit la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

În fiecare dintre ultimele 3 valuri ale pandemiei secțiile ATI s-au confruntat cu incendii sau defecțiuni care au dus la moartea a zeci de pacienți care erau internați acolo. În valul 2 un incendiu a luat 15 vieți la Spitalul din Piatra Neamț, în valul 3 a ars secția ATI de la Spitalul Matei Balș din Capitală (17 morți), iar un TIR ATI de la Spitalul Victor Babeș din București s-a defectat (3 morți).

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Gina Pistol, OUT de la Antena 1?! Șefii i-au pus pe EI să-i prezinte emisiunea...
FOTO. Diana a căzut victimă hackerilor: i-au furat filmulețe explicite din telefon! Imagini intime i-au...
Dereglările hormonale se văd pe față. Hormonul care e „capul răutăților” și ne fură buna...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Secretar general NATO: Rusia trebuie să îşi retragă forţele din Moldova, Georgia şi Ucraina unde...
Afecțiunile medicale ce anulează permisul auto. Bolile incompatibile cu conducerea autoturismului
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Record de cazuri de infectare, la Constanța! Incidența a depășit 17 la mia de locuitori
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Vestea ȘOC a momentului în România: S-a sinucis... Un sfârșit dramatic
Trebuie să dea pensia înapoi! Decizie de ultimă oră pentru acești români. Casa de Pensii...
Vaccinarea va deveni obligatorie în România? Alexandru Rafila a luat decizia. E anunțul serii
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...