Un șofer a fost prins după o urmărire ca-n filme, pe străzile din Suceava. El a frânat brusc, apoi a pornit în viteză, moment în care polițiștii au tras peste 20 de focuri de armă

Un șofer a fost prins după o urmărire ca-n filme, pe străzile din Suceava. El a frânat brusc, apoi a pornit în viteză, moment în care polițiștii au tras peste 20 de focuri de armă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26/11/2022, 11:45
Actualizat: 26/11/2022, 13:02

Un conducător auto din Suceava a fost oprit de polițiști în trafic, sâmbătă dimineața, după o cursă de aproximativ patru kilometri pe străzile din municipiu, dar și după ce au folosit armele din dotare.

Acțiunea a avut loc sâmbătă dimineață, la prima oră, la 5:20, când un echipaj de ordine publica din  cadrul Secției 9 Politie Rurala Scheia a Poliției municipiului Suceava, care se afla în patrulare în comuna Scheia a observat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Suceava despre al cărui conducător auto existau date că a consumat băuturi alcoolice, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Potrivit sursei citate, echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de aproximativ patru kilometri pe mai multe străzi din comuna Scheia, iar ulterior pe raza municipiul Suceava.

Manevră de mers cu spatele

„În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns într-o intersecție principală de pe raza municipiului Suceava, conducătorul auto a frânat brusc, iar polițiștii au coborât din autospecială pentru a-l intercepta. Conducătorul auto a efectuat o manevră de mers cu spatele și a pornit din nou în viteză, moment în care cei doi polițiști au făcut uz de armă, trăgând în anvelopele autoturismului, fără să se pună în pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava. Au fost trase peste 20 de focuri de armă, conform surselor citate de Observator.

În plus, un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a intervenit și a reușit blocarea autoturismului.

În urma acțiunii, conducătorul auto, în vârstă de 51 de ani din comuna Scheia, a fost extras din vehicul, iar după testarea cu aparatul etilotest s-au confirmat informațiile privind consumul de alcool, respectiv a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool în aerul expirat. Șoferul este posesor de permis de conducere valid, așa cum a rezultat din verificările polițiștilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și pentru dispunerea măsurilor legale față de conducătorul auto, au conchis polițiștii din Bucovina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase